Acasă Politica Mircea Diaconu susţine imunitatea parlamentarilor. Dacă devine preşedintele României nu va merge...

Mircea Diaconu susţine imunitatea parlamentarilor. Dacă devine preşedintele României nu va merge la Cotroceni

880
DISTRIBUIȚI

Mircea Diaconu, venit la Timişoara fără celebrul său Aro, s-a înâlnit cu alegătorii, în mod direct, în Piaţa Libertăţii. El a dat, din nou, dovadă că este un politician atipic, spunând că scopul său ca şi preşedinte este să readucă zâmbetul pe buzele oamenilor şi că priorităţile sale nu contează, ci cele ale oamenilor.

„Trăim un fel de depresie colectivă, starea noastră psihică a fiecăruia şi ca naţie e una de depresie. De 10 – 15 ani, cineva ne spune că suntem răi, urâţi, am început să credem asta. Eu nu cred asta. Preşedintele ar trebui să aibă grijă de astfel de lucruri. După cinci ani de mandat al meu, dacă oamenii de pe stradă o să zâmbească eu o să fiu fericit. Este o reuşită a mea. O formă de sănătate a tuturor.”, a declarat Diaconu.

Diaconu nu crede în dispariţia imunităţii date de funcţia de înalt demnitar, el este chiar un susţinător al acesteia şi nu a ridicării.

„A ridica imunitatea la politicieni înseamnă să o sporeşti, ca în sănătate. Dumneavoastră vorbiţi în sensul să o dai joi. Domnul Iohanis ne-a spus când a devenit preşedinte că prioritatea sa era să ridice, că va ridica imunitatea. El putea să o facă o renunţare publică, nici aia nu a fpcut-o. Vedeţi câtă ipocrizie…Liviu Dragnea a fost preşedintele Camerei Deputaţilor şi a ajuns în puşcărie, a avut imunitate? În clipa în care mandatul funcţionează, când cuiva îi trece prin cap măcar că ai făcut un lucru rău, când cere o ridicare a imunităţii parlamentare, el atacă voturile cetăţenilor. Există posibilitatea de a te ancheta, cerceta, judeca, dar nu şi a te aresta, acela e atac la voturi”, a declarat Diaconu.

Una dintre cele mai interesante declaraţii ale actorului, fost europarlamentar, a fost că el nu va merge niciodată la Cotroceni.

„Nu mă duc la Cotroceni. Nu ştiu unde, dar la Cotroceni nu mă duc. Nu intru nicio oră la Cotroceni. Mandatul este al Cotrocenilor? Este al naţiunii. Cotroceniul este un palat. Refuz Cotroceniul. Fac o hârtie către Guvernul României care va fi la acea vreme cerând să mi se găsească sau să căutăm un sediu pentru Preşedinţie, pentru că Palatul Cotroceni, după părerea mea, este un palat regal cu o destinaţie exactă dată prin testament regal şi care nu este în niciun caz cel mai potrivit pentru Preşedinţie. Un palat regal nu poate fi un loc pentru preşedinte”, a mai subliniat  Mircea Diaconu.

Comentarii

comentarii