Acasă Actualitate Mitropolia Banatului a organizat conferința preoțească de toamnă a protopopiatele Lugoj şi...

Mitropolia Banatului a organizat conferința preoțească de toamnă a protopopiatele Lugoj şi Făget

472
DISTRIBUIȚI

În Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj s-au desfăşurat lucrările conferinţei preoțești de toamnă ce au avut ca temă „Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericeşti”, în 11 noiembrie.

Au participat preoţii din protopopiatele Lugoj şi Făget,  în frunte cu părinţii protopopi Ioan Cerbu şi Bujor Păcurar.

În deschiderea conferinţei a fost oficiată slujba Acatistului Mântuitorului, urmată de cuvântul părintelui protopop Ioan Cerbu, după care, în prezenţa ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, s-au dezbătut diverse aspecte legate de viaţa şi activitatea celor doi iscusiţi patriarhi ai României.

Înaltpreasfinţia Sa a scos în evidenţă impactul pe care cele două personalităţi l-au avut asupra culturii şi a vieţii bisericeşti, în perioade diferite, marcate de evenimentele politice şi sociale din istoria ţării noastre.  

Modul în care cei doi patriarhi, fiind luminaţi de Dumnezeu, au păstrat şi au apărat credinţa ortodoxă prin promovarea traducerilor în limba română a textelor biblice, patristice şi liturgice, a colecţiilor „Părinţi şi  scriitori bisericeşti”, pe lângă aceste valori fiind şi ctitori de aşezăminte bisericeşti. La final a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru odihna sufletelor vrednicilor patriarhi Nicodim şi Iustin, iar părintele protopop Bujor Păcurar a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru cuvântul bogat şi plin de conţinut, din care s-au împărtăşit toţi preoţii prezenţi.

Comentarii

comentarii