Acasă Actualitate Mobilizare pentru cadrele medicale de la Spitalul Municipal Hunedoara. 50.000 de...

Mobilizare pentru cadrele medicale de la Spitalul Municipal Hunedoara. 50.000 de lei, strânși pe un grup de Facebook, în zece zile de la înființare

452
DISTRIBUIȚI

Hunedorenii au dat dovadă de spirit civic și eficiență, pentru a veni în sprijinul corpului medical de la Spitalul Municipal „Dr. Al. Simionescu”. Pe grupul Help Hunedoara, care a trecut de 1.800 de membri, s-au strâns peste 50.000 de lei, în doar zece zile de la înființare.

Din suma strânsă, s-au achiziționat materiale de protecție: combinezoane impermeabile, tensiometre, mănuși chirurgicale sterile și mănuși pentru consultație (nesterile), ochelari de protecție, dezinfectanți pentru suprafețe și pentru mâini, cizme de cauciuc și botoși. O parte au fost deja livrate Spitalului Municipal „Dr. Al. Simionescu” din Hunedoara.

Ajutorul hunedorenilor vine în contextul în care județul lor este pe al doilea loc după numărul de decese, 33, ca urmare a COVID-19, după Suceava, care are 82. De asemenea, județul Hunedoara este și printre cele cu cele mai multe cazuri confirmate, pe locul 3, după Suceava și municipiul București.

Spitalul Municipal din Hunedoara este singurul din județ unde va funcționa un aparat PCR pentru teste COVID-19. Până de curând, a fost și singurul în care erau aduși pacienți infectați cu SARS-CoV-2, în condițiile în care Spitalul Județean de Urgențe Deva a fost în carantină timp de două săptămâni.

 „Vrem să ajutăm spitalele hunedorene cu fonduri, materiale de protecție și echipamente, iar comunitatea cu informații – de oriunde ne-am afla acum”, spun inițiatorii Grupului de sprijin Help Hunedoara.

„Sunt un hunedorean născut în Bihor și vreau să ajut”, a declarat unul dintre donatori, un român stabilit de mai mulți ani în Anglia, care a lucrat în anii ’90 la Combinatul siderurgic din localitate. Un alt donator este un indian stabilit în Luxemburg, fost CEO la ArcelorMittal Hunedoara. Lor li se adaugă zeci de oameni care locuiesc sau au locuit în Hunedoara și care sunt convinși că numai împreună pot trece cu bine peste acest moment.

„Suntem impresionați de solidaritatea hunedorenilor de pretutindeni, manifestată, iată, în momente atât de dificile. Vrem să știe, la rândul lor, că noi, cadrele medicale și toți angajații Spitalului Municipal, suntem pe baricade”, a declarat Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara. 

Pentru cei interesați, adresa grupului Help Hunedoara este  https://www.facebook.com/groups/973436649721158/. Doritorii încă mai pot să doneze, prin transfer bancar sau prin PayPal.   

Pentru donații prin transfer bancar:

RO22RNCB0162125864810001 (lei)

RO06RNCB0160125864810001 (euro)

Pentru donații prin PayPal: PayPal.Me/HelpHunedoara

Comentarii

comentarii