Acasă Administraţie Modernizarea şi extinderea bulevardului Sudului încep cu o licitaţie

Modernizarea şi extinderea bulevardului Sudului încep cu o licitaţie

983
DISTRIBUIȚI

Bulevardul Sudului din Timişoara va intra în lucrări de modernizare şi extindere la patru benzi, în final urmând să facă legătura cu bd. Pestalozzi.

Valoarea estimată este de aproape 11 milioane de lei fără TVA.

Primarul Nicolae Robu a anunţat marţi că a demarat procedura de achiziţie pentru proiect DALI şi execuţie lucrări pentru Modernizare cu extindere la patru benzi a bulevardului Sudului.

”Am recurs la o nouă formulă pe care o vom folosi pe scară mai largă: proiectare şi execuţie lucrări. Tradiţia a fost să se lucreze cu SF + PT cu detalii de execuţie.

De multe ori apar diverse lucruri în proiect pe care executantul le sesizează ca fiind nepotrivite sau aplicabile, dar nu optime. Am ales noua variantă. Firmele care execută nu fac ele însele proiectarea, dar îşi asumă asta şi noi suntem scutiţi de gestiunea unei relaţii între proiectant şi executant, care de multe ori a fost dificilă, am avut şi cazuri nefericite în care am fost obligaţi să reziliem contractul, pentru că nu s-a ajuns la o conciliere, soluţii comune între executanţi şi proiectanţi.

Toate proiectele au scăpări, dar trebuie să existe bună credinţă de ambele părţi”, a explicat Nicolae Robu.

Se are în vedere porţiunea de la bd Sudului de la Mareşal Constantin Prezan până la Liviu Rebreanu.

”Noi vom extinde bd. Sudului şi dincolo de Liviu Rebreanu, pe traseul de mult anunţat, prin spatele bisericii neoprotestante, deviere la dreapta, şi apoi pe strada Cerna şi se merge pe lângă fosta linie ferată uzinală. Intenţia noastră este să facem o conexiune până la Pestalozzi. La un moment dat este un blocaj în zona fabricii de Bere, dar se poate ocoli acea porţiune de până la 1 km. Se dovedeşte clar , dimineaţa, că două benzi pe acest bulevard, câte una pe sens. sunt foarte puţine”, a adăugat primarul.

Comentarii

comentarii