Acasă Actualitate Moment penibil, la Timișoara, în prezența a doi miniștri. Dobra, neinvitat la...

Moment penibil, la Timișoara, în prezența a doi miniștri. Dobra, neinvitat la întâlnirea cu Vela și Bode, și-a făcut singur intrarea

2841
DISTRIBUIȚI

Pe 3 iulie, la Palatul Administrativ (Prefectură) din Timișoara, era anunțată vizita ministrului Transporturilor, Lucian Bode, dar, pe ultima sută de metri, a venit și ministrul de Interne, Marcel Vela. Cu toate că la eveniment au fost prezenți, printre alții, și prefecții din Caraș-Severin și Hunedoara, președintele Consiliului Județean din Arad și europarlamentarul Gheorghe Falcă, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, nu a fost invitat.

Ministrul de Interne, chiar la începutul întâlnirii în care trebuiau să se prezinte proiectele de viitor care privesc infrastructura rutieră din Timiș, a comentat situația inundațiilor din Timiș. Vela a spus că motivele pentru care a venit și el la Timișoara sunt tematica evenimentului anunțat, evaluarea pagubelor făcute de inundații în Timiș și o întâlnire cu structurile MAI din județ, în contextul evoluției pandemiei de COVID-19.

Prezentând subiectul inundațiilor, Vela a spus că o problemă este ridicată de faptul că procese verbale de constatare a pagubelor încă nu au primit semnătura președintelui CJT. „Consiliul Județean Timiș nu semnează procesele verbale, deși aceste dosare sunt necesare pentru a evalua pagubele. Este o acțiune de extremă urgență. Nu este un act care să stea la secretară pe birou sau să fie semnat când are chef președintele Consiliului Județean”.

Cum președintele CJT, Călin Dobra, nu a fost invitat oficial la această întâlnire, și-a făcut singur intrarea, într-un moment de pauză între declarațiile celor prezenți, după aproximativ jumătate de oră de la declarațiile ministrului de Interne. După prezentările proiectelor directorilor de la CFR și CNAIR, Dobra a spus, scurt:

„Și noi vom acorda sprijin pentru dezvoltarea acestor proiecte. Regret că nu am fost invitat. (…) În ceea ce privește inundațiile – procesele verbale de evaluare a pagubelor – vă asigur că se lucrează la ele. O parte din documentație a fost deja trimisă, însă, la alta, am descoperit că nu au fost întocmite cum trebuie. Toate sunt la mine pe birou, doamna prefect nu le-a semnat, dar eu o voi face”.

Prefectul Liliana Oneţ a declarat că nu l-a invitat pe Călin Dobra pentru că nu a invitat ”decât persoanele care aveau de prezentat proiectele şi care au semnat protocolul”.

Comentarii

comentarii