Acasă Actualitate Monumentul neputinței. Șantierul Bazei Sportive de pe strada Costică Rădulescu, abandonat

Monumentul neputinței. Șantierul Bazei Sportive de pe strada Costică Rădulescu, abandonat

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara negociază cu Compania Națională de Investiții pentru preluarea șantierului bazei sportive de pe strada Costică Rădulescu. Complexul trebuie să fie gata de mai bine de doi ani, însă lucrările au fost oprite după ce firma constructoare a intrat în faliment.

„Este investiția statului român. Eu atâta încredere am în statul român încât <aș fugi ca dracu de tămâie de el>. Mă uit cu mare speranță când vorbim de investiții la sala polivalentă, de 137 de milioane de euro, la stadionul <Dan Păltinișanu>  de 140 de milioane de euro, când ei nu au fost în stare să facă o bază de 1,3 milioane de euro. Și-au bătut joc de proiect. E lăsată de izbeliște și mă milogesc de ei de un an și jumătate să rezilieze contractul. Într-un final l-au reziliat în toamnă, dar de atunci nu au reușit să facă evaluarea lucrărilor. Le-am făcut o adresă să ne dea nouă baza, așa cum e, la 60-70 la sută, să o facem din fondurile noastre”, a declarat Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei.

Imaginile de la fața locului sunt dezolante. Clădirea unde se vor regăsi camerele tehnice și vestiarele este ridicată la roșu. Totul este năpădit de buruieni. Șantierul este abandonat, materialele depozitate nu mai sunt nici măcar păzite.

“Scaunele care au fost cumpărate sunt lăsate de izbeliște, granulele acelea de gazon încep să se fure, gardul se rupe. Gazonul a fost adus la un moment dat, dar a dispărut. Nu știu cine le-a luat, era în paza firmei de acolo. Este o bătaie de joc. Nimeni nu întreabă, cum a câștigat o firmă fără niciun angajat 15 lucrări de peste 1,5 milioane de euro pe lucrare. Cum au câștigat?! Dacă faci caietul de sarcini sănătos nu se întâmplă așa ceva. Acum am aflat și eu că patronul era un moldovean, din Iași, cu firmă făcută în Ghiroda. CNI ar trebui să-l scoată la licitație din nou”, a mai declarat Tabără.

Baza sportivă de tip I este proiectată cu o tribună pentru 500 de spectatori, un teren de joc cu iarbă artificială, instalaţie de nocturnă, dar şi vestiare. Un al doilea teren, mai mic, va fi folosit pentru minifotbal, baschet sau handbal.

Comentarii

comentarii