Acasă Actualitate Moștenirea Elenei Udrea și a lui Alin Popoviciu provoacă dezastre pe calea...

Moștenirea Elenei Udrea și a lui Alin Popoviciu provoacă dezastre pe calea ferată. Tim Rail Cargo nu mai are voie să opereze

999
DISTRIBUIȚI

Un tren de marfă deţinut de firma Tim Rail Cargo s-a ciocnit violent miercurea trecută, la ora 23:20, cu un alt tren aparţinând Express Fowarding în staţia Fetesti. Trenul companiei din Timiș a depăşit semnalul de întrare pe oprire şi a intrat peste trenul care era oprit în staţie.

Mecanicul locomotivei care a provocat accidentul la Fetești, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a fost reținut pentru 24 de ore, a anunțat IPJ Ialomița joi seară. Bărbatul conducea un marfar cu 41 de vagoane încărcate cu fier vechi și care se deplasa de la Craiova în Portul Constanța.

“În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii de la transporturi, față de evenimentul feroviar produs în cursul nopții trecute, în stația CF Fetești, s-a concluzionat faptul că un tren de marfă aparținând unei societăți comerciale, ce avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi și care se deplasa pe relația Craiova – Constanța Port, a intrat în stația C.F. Fetești pe firul 2, intrând în coliziune cu un alt tren de marfă, staționat în stația C.F. Fetești la aceeași linie”, a transmis IPJ Ialomița.

“Totodată, din verificări a rezultat faptul că mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat, de 54 de ani, din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricția de viteză de 30 de km/h la intrarea în stația C.F. Fetești și nici semnalul roșu de oprire dinaintea intrării în stație. În urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, adaugă comunicatul polițiștilor.

“Față de bărbat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești. Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit. De asemenea, față de cel în cauză, polițiștii de la transporturi au dispus reținerea pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Ialomița, urmând ca, la data de 30 iulie 2021, față de acesta, să se propună Parchetului de pe lângă Judecatoria Fetești, luarea de măsuri legale”, a conchis IPJ Ialomița.

Ministrul Transporturilor a solicitat controale după accidentul feroviar de la Fetești.

În cadrul şedinţei ţinute cu autorităţile din sistemul de siguranţă feroviară, s-a decis că Tim Rail Cargo, operatorul feroviar privat al cărui tren a provocat accidentul, nu mai are voie să opereze.

„Operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul de noaptea trecută, de la Fetești, nu va mai putea efectua operațiuni de transport feroviar ca urmare a restricționării certificatului de siguranță. Autoritatea pentru Siguranță Feroviară va declanșa controale la operatorii de transport feroviar de marfă și de călători, în care va verifica respectarea normelor de siguranță”, a transmis joi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Un tren al companiei Tim Rail Cargo a fost implicat într-un alt accident feroviar în septembrie 2020. Trenul care avea în compunere 25 de vagoane încărcate și circula pe relația Reșița Nord – Slatina, a deraiat la intrarea în halta Cornuțel Banat.

popoviciu udrea

Tim Rail Cargo a fost înființată în mai 2013 de patru acționari, fiecare cu 25%: Vasile Flavius Ranga, care era și administrator al societății, Ioan Valeriu Trică (fostul şef al Regionalei CFR Timişoara), Oana Popoviciu (soţia fostului secretar al PNL Timiş, Alin Popoviciu) și Elena Udrea. Domeniul principal de activitate este transportul pe calea ferată. În 2017, Elena Udrea își trecea și procentele de la această firmă în declarația de avere. În 2020, Tim Rail Cargo a avut 134 de angajați, o cifră de afaceri de 490 milioane lei și un profit de 4,4 milioane lei.

La începutul lui iunie 2018, Elena Udrea şi-a vândut pachetul de 25% din acţiunile companiei Tim Rail Cargo SRL pentru aproape 700.000 de euro, cu doar 5 zile înainte de ultimul termen de judecată din dosarul Gala Bute. Ea şi-a înstrăinat şi participaţia de 20% la compania Rail Operator Cereal SRL, pe care o avea indirect, prin intermediul Tim Rail Cargo SRL.

Din firmă s-a retras și Oana Popoviciu care a primit 600.000 de euro.

Operatorul privat de marfă Tim Rail Cargo, cu sediul lângă Timişoara, în comuna Dumbrăviţa, aparţine acum fostului director al Regionalei CFR Timişoara, Valeriu Trică.

Comentarii

comentarii