Acasă Actualitate Măsuri anti-gripă în şcolile timişorene

Măsuri anti-gripă în şcolile timişorene

390
DISTRIBUIȚI
altDupă ce marţi, 3 noiembrie, Şcoala Generală nr. 7 din Timişoara a fost închisă pentru o perioadă de şapte zile, după ce acolo au fost confirmate patru cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă, AH1N1, Primăria Timişoara ia o serie de măsuri şi în celelalte unităţi de învăţământ din municipiu. „Primăria Municipiului Timişoara, prin S.C. DERATON SRL, pe baza contractului de concesiune a serviciilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, nr. 15.308 / 28.07.2006, a demarat din data de 4 noiembrie 2009 un program de măsuri specifice de dezinfecţie la unităţile de învăţământ, spaţii publice, de pe raza municipiului Timişoara”, spune Vasile Ciupa, directorul Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Timişoara.

 Dispoziţiile Direcţiei de Sănătate Publică Timiş spun că: “Unitatea de învăţământ are obligaţia de a efectua dezinfecţia, conform măsurilor stabilite de Ministerul Sănătăţii, şi de a asigura pe parcurs, materialele necesare pentru curăţenie şi dezinfecţie”. Miercuri, 4 noiembrie, a fost efectuată o amplă acţiune de dezinfecţie la Şcoala Generală nr. 7 din Timişoara, folosindu-se produse (dezinfectante) – Agrigerm 1510, Agristeril, Virkon, Desogerm SP, dezinfectante complexe cu actiune virucidă, bactericidă, fungicidă, decontaminantă pe suprafeţe şi în aer.
 
Apel la cetăţeni
 
Reprezentanţii Primăriei Timişoara fac un apel la toţi timişorenii să ia măsuri împotriva răspândirii gripei noi: „Avînd în vedere cele relatate şi ţinând cont de specificaţiile Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, facem un apel la toţi cetăţenii, persoane fizice, juridice, instituţii, organizaţii, asociaţii de proprietari/locatari, societăţi comerciale, etc., să procedeze de urgenţă la efectuarea unor lucrări de dezinfecţie în clădiri, birouri, holuri, grupuri sanitare etc., cu substanţe avizate de Ministerul Sănătăţii (dezinfectanţi care se aplică prin pulverizare, sub formă de aerosoli, sau prin stropire cu pompe de mână)”. Informaţii suplimentare se pot obţine la următoarele numere de telefon: 0256/494680, 494681, 494682, fax.0256/494667 – Direcţia de Sănătate Publică Timiş; 0256/408300, 408366, fax.0256/408390 – Primăria Municipiului Timişoara. 
 

Comentarii

comentarii