Acasă Cultura Murmur 3 Ape – cea mai nouă călătorie audio-vizuală propusă de artistul...

Murmur 3 Ape – cea mai nouă călătorie audio-vizuală propusă de artistul timişoarean Petre Ionuţescu a.k.a. Trompetre

DISTRIBUIȚI

“Murmur” – cea mai nouă călătorie audio-vizuală propusă de artistul timişoarean Petre Ionuţescu a.k.a. Trompetre – reprezintă o minunată experienţă în timpul și spațiul bănățean.

Petre Ionuţescu reuşeşte să creeze un univers fantastic în care cerul îşi expune noianul de stele în oglinda misterioasă a lacului 3 Ape, în reflexia căruia omul pare a se contopi cu întreg universul, iar artistul ar transforma trompeta, într-un instrument de interpretare a viselor.

Petre Ionuţescu ataşează acestei drumeţii audio-vizuale o atmosferă ce se armonizează perfect în basm. O conjugare a fiinţei prin sunet din care înţelegem că spiritul transpus pe partitură este muzica cu care dorul se-ngână cu murmurul şoptit al naturii.

Albumul “Murmur” conține 8 piese, toate compozițiile sunt creaţii originale şi au ca punct de inspirație natura. Piesele au fost pentru prima dată interpretate cu ocazia evenimentului “Murmur 3 Ape”, un concert inedit susţinut pe o scenă plutitoare aflată în mijlocul lacului 3 Ape din comuna Brebu Nou.

Spectatorii care au asistat la acest recital, fie din bărci, fie de pe malul lacului, au avut parte de o experiență deosebită, coloratura diverselor instrumente şi sound-uri fiind îmbogăţită de frumuseţea cadrului natural al locaţiei. A fost un experiment inedit atât pentru artist cât şi pentru participanţi, desfăşurat într-un vast spaţiu sonic în care ecourile munţilor şi murmurul apelor sub trecerea bărcilor au creat un sunet surround natural.

Piesa “Dance in Blue”, reprezentând un fragment vizual din concert, a fost deja lansată şi poate fi vizionată aici:  https://www.youtube.com/watch?v=qJyEQ32Y6j8

Petre Ionuteşcu a.k.a. Trompetre este trompetist, artist multi-instrumentist, compozitor şi producător muzical. Este membru fondator al formaţiilor Funky Growl şi Blazzaj, dar şi fondator al asociaţiei Romanian Brass Society. A colaborat cu diverşi artişti de pe scena muzicală autohtonă: Alexandrina, Subcarpaţi, Negură Bunget, Thy Veils, Makunouchi Bento şi alţii. Pe plan solo a devenit cunoscut datorită proiectului Trompetre, cu care a lansat, în 2016, albumul “Maria Radna Live”. Împreună cu artistul Daniel Dorobanţu a lansat albumul “Cartea de piatră” şi vinyl-ul “Alive at Gărâna Jazz Festival”, propunând o muzică la intersecția dintre ambient, modern classical și jazz.

Data lansării 20 decembrie 2021. Gen: Jazz Ambient, Modern Classical, Experimental.

==

 

Comentarii

comentarii