Acasă Actualitate Muzeul Consumatorului Comunist, cel mai căutat muzeu din Timișoara după Tripadvisor: Sută...

Muzeul Consumatorului Comunist, cel mai căutat muzeu din Timișoara după Tripadvisor: Sută la sută privat, fără angajați, fără bilet – foto

DISTRIBUIȚI

Muzeul Consumatorului Comunist din Timișoara se află pe locul întâi pe Tripadvisor – celebru motor de căutare turistic – în rândul muzeelor din Timișoara. În clasament urmează Memorialul Revoluției, Muzeul Satului Bănățean și Muzeul de Artă. Tot pe Tripadvisor, Muzeul Consumatorului Comunist este pe locul șase în preferința turiștilor care vin în orașul de pe Bega, după Piața Unirii, Piața Victoriei, Piața Libertății, Catedrala Mitropolitană și malul Begăi.

“Au început să vină oamenii în număr mare după ce s-a dat anunțul că noi am câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană. Am observat că turiștii, în bunul mers al lucrurilor, se uită pe net și caută locațiile. Nu mă miră că vin și la noi, din păcate au foarte puține opțiuni în Timișoara, mai ales dacă vorbim de muzee. Știm care e situația. Muzeul nostru este foarte mic, dar totuși e pe primul loc pe Tripadvisor între muzee în Timișoara. E pe locul șase la atracții turistice. Un muzeu sută la sută privat, fără angajați, fără bilet”, a declarat actorul Ovidiu Mihăiță, inițiatorul proiectului.

O bună promovare a Muzeului Consumatorului Comunist fac și vloggerii care ajung în Timișoara. Recent, muzeul a fost vizitat de britanicul Benjamin Rich, cunoscut pentru canalul său YouTube Bald and Bankrupt. Într-o lună de zile, filmul postat de el despre călătoria în România a depășit 2 milioane de vizualizări.

Muzeul a fost amenajat la subsolul unei case din zona Elisabetin, sub forma unei locuințe “obișnuite” din Epoca de Aur, cu sufragerie, camera copiilor, bucătărie, debara, hol şi baie. Cuprinde cam tot ce aveau românii acasă: de la obiecte de uz casnic, mobilier, îmbrăcăminte, articole de uz casnic, electrocasnice, jucării, papetărie la produse cosmetice sau de bucătărie.

Chiar şi grădina interioară este amenajată cu obiecte din timpul socialismului, în principal obiecte mari, firme şi reclame care au fost demontate de pe clădirile din oraş.

“Oamenii continuă să vină cu tot felul de obiecte, cu plase de bibelouri, dar deja este prea mult, nu mai avem spațiu. Avem material pentru încă câteva muzee. Acum suntem chiar într-o renovare a unei părți a muzeului. Acum avem foarte mulți vizitatori, dar cred că apogeul va fi anul viitor, în iulie”, a mai spus Ovidiu Mihăiță.

Muzeul Consumatorului Comunist se găsește în casa în care funcționează și cafeneaua Scârț-loc Lejer, dar și teatrul Auăleu, de pe strada Arh. Szekely Laszlo nr.1.

Comentarii

comentarii