Acasă Politica „Ne interesează să fie curăţenie în oraş şi să nu plătim servicii...

„Ne interesează să fie curăţenie în oraş şi să nu plătim servicii care nu sunt prestate”

DISTRIBUIȚI

Interviu cu viceprimarul Timişoarei, Sorin Grindeanu
Sorin GrindeanuCetăţeni ai Timişoarei ne-au semnalat că operatorul de salubrizare nu-şi face uneori treaba cum trebuie sau la timp, astfel că în diferite zone apar mormane de gunoaie sau pubele ce dau pe afară.

Apar situaţii de genul acesta, pe care noi încercăm să le monitorizăm, astfel încât să nu plătim serviciile care nu sunt prestate. Dar nu asta ne interesează în primul rând, ci să fie curăţenie. S-a tot vorbit de acel sistem de GPS şi vreau să vă spun că, la sfârşitul acestei luni, se va aproba implementarea acestuia. Poate pare mai mult un moft, dar vreau sa va spun că foloseşte foarte mult celui care plăteşte, consiliului local, care plăteşte din banii cetăţenilor. Aşa cum s-au semnalat situaţii chiar săptămâna aceasta, în cadrul acţiunii „Nu te pune cu timişorenii!”, în zona Dacia, unde tomberoanele erau pline, pentru că nu s-a făcut traseul obişnuit, lucrurile acestea se vor vedea foarte clar, fără a mai aştepta reclamaţii din partea cetăţenilor. În orice moment vom putea vizualiza dacă maşina îşi face sau nu acel traseu. Şi cele de strâns gunoiul, şi cele de curăţenie stradală. E o investiţie foarte importantă, pe care dacă cei de la Retim nu au vrut să o facă, o vom face noi, din bugetul local, pentru că sunt convins că, în cel mai scurt timp, îşi va justifica banii.

Au fost luate măsuri până acum?

Discuţiile pe care le avem, atât cei de la Serviciul de Salubrizare din primărie, cât şi eu cu cei de la Retim, de cele mai multe ori nu sunt calme. Chiar în ultima lună, am reţinut mai mult de o treime din banii pe care îi datoram operatorului de salubrizare, din motive de neîndeplinire a contractului. Vom continua până când vom avea semnalele necesare şi îi dau tot concursul domnului Puşcaş (Adrian Puşcaş – şeful Serviciului de Salubrizare din cadrul Primăriei Timişoara) să facă în continuare asemenea operaţiuni, de a refuza să plătim servicii care nu sunt făcute.

Care au fost rezultatele?

Cred că s-a înţeles mesajul. Am avut discuţii cu domnul Cepănariu (manager Retim – n.r.). Consider că au fost nişte scăpări, pentru că în rest avem o colaborare bună, mai ales pe ceea ce înseamnă găsirea de soluţii pentru depunerea deşeurilor. Şi vreau să vă spun că nu e simplu să găsim soluţii până se va deschide mult-discutatul deponeu de la Ghizela. Curăţenia oraşului nu ţine, însă, doar de operatorul de salubrizare.

Care sunt ceilalţi factori care influenţează curăţenia oraşului?

Curăţenia depinde şi de cei de la spaţii verzi, şi de cei de la drumuri, pentru că dacă vă uitaţi prin oraş, foarte multe lucruri care ţin de aspectul de oraş curat ţin de spaţii verzi, nu doar de curăţenia pe carosabil. Iar vina nu e doar a Retimului. Spre exemplu, dacă spaţiul verde e mai înalt decât bordura, la prima ploaie, o mare parte din pământ ajunge pe carosabil. Treburile trebuie tratate într-un sistem integrat. Între liniile de tramvai, nu Retimul face curăţenie, ci RATT-ul, între liniile de tren, nu Retimul face curăţenie. Sunt mai multe componente, care trebuie tratate integrat.

Comentarii

comentarii