Acasă Actualitate Nerd Pitch, hackathon cu trei probe pentru elevii de gimnaziu și liceu,...

Nerd Pitch, hackathon cu trei probe pentru elevii de gimnaziu și liceu, la final de februarie

409
DISTRIBUIȚI

Echipa de robotică CSH, Asociația A.I.C.I. și Universitatea de Vest din Timișoara organizează,în perioada 26-28 februarie, hackathon-ul „Nerd Pitch”.Elevii de gimnaziu și de liceu vor avea posibilitatea ca pentru 48 de ore să concureze la una dintre cele trei track-uri: game development, web development, antreprenoriat în tehnologie. Concursurile se vor desfășura pe un server de Discord, în timp ce pe Facebook și Youtube vor fi transmise webinarii. Înscrierile se fac peechipe de doi sau trei elevi,organizatorii așteptându-se la aproximativ 100 de participanți (30-35 de echipe).

„În ziua de sâmbătă, 27 februarie, vor fi organizate workshop-uri și webinarii cu antreprenori si persoane importante din domeniile tech, acestea fiind transmise live pe Youtube / Facebook.La fiecare categorie se vor acorda două premii: Winner și Runner Up.De asemenea, Hackathon-ul nu va consta doar în realizarea unor proiecte și prezentarea acestora, ci va presupune și o zi de webinarii, astfel încât câștigul să vină și la nivel de cunoștințe”, asigură organizatorii.

La proba web development, cerința se prezintă astfel: „Participanții trebuie să dezvolte, pe parcursul a 48 de ore, o aplicație client-server care rulează în browser. Aceștia pot folosi orice tehnologie cunoscută sau pot încerca să lucreze cu framework-uri noi”.

La game development, conform organizatorilor, „participanții vor avea la dispoziție 48 de ore să dezvolte un joc care să aibă la bază o idee reprezentată de un cuvânt sau concept comunicat de către organizatori în ziua începerii evenimentului. Jocurile pot fi dezvoltate pentru orice platformă, folosind orice tehnologie disponibilă”.

Pentru proba antreprenoriat în tehnologie, se arată:„Această categorie este dedicată în special celor care au deja un proiect dezvoltat și vor să îl ducă la următorul nivel. În cadrul acestei secțiuni,participanții se vor înscrie cu un proiect la care au lucrat înainte de începerea hackathon-ului, iar în cadrul celor 48 de ore vor dezvolta unplan cât mai complex de business care să transforme proiectul lor în ideea care va sta la baza unui startup”.

Finanțarea hackathon-ului „Nerd Pitch” este realizată de Asociația A.I.C.I., care, împreună cu CSH, Asociația A.I.C.I. (Creative Space Timișoara) și Universitatea de Vest din Timișoara, se ocupă și de organizare. Partenerii strategici ai evenimentului sunt Inspectoratul Școlar Județean Timiș, GAL Timișoara, GAL Freidorf, DUEverde SRL, TAPAS Group Timișoara și Produs în Banat, partener operativ este EVENTiCA SRL, iar sponsori sunt Aptiv, Intel, Hamilton și GAL TIMIȘOARA.

„Vă așteptăm cu idei inovatoare…”, precizează organizatorii.

Comentarii

comentarii