Acasă Actualitate Nevoia de sânge! Centrul Regional de Transfuzii așteaptă 120 de donatori pe...

Nevoia de sânge! Centrul Regional de Transfuzii așteaptă 120 de donatori pe zi. Iată care sunt condițiile

DISTRIBUIȚI

Centrul Regional de Transfuzie Timișoara, strada Martir Marius Ciopec nr. 1, lângă Spitalul Județean, atenționează că, începând cu 05.01.2024, având în vedere nevoile pacienților și capacitatea de prelucrare a sângelui, numărul maxim de donatori care pot dona sânge în CRTT este de 120 în fiecare zi, de luni-vineri, între orele, 7:30-13:30.

”Pentru reducerea timpilor de așteptare vă rugăm să vă programați online folosind aplicația Donorium sau aplicația BlooDoChallenge.

Pentru fiecare sesiune de donare, vă rugăm să vă alocați un interval cuprins între 60 – 120 minute, indiferent dacă vă programați sau nu”, este mesajul conducerii CRT Timișoara.

Înainte de a veni la donare cei interesați sunt rugați să consultate site-ul https://www.ctstimisoara.ro sectiunea Donez – cum mă pregătesc de donare.

Donatorii de trombocite prin afereză și donatorii mobilizați pentru pacienții pediatrici vor fi solicitați individual și au prioritate la consult și donare.

Vă așteptăm la donare doar dacă: sunteți perfect sănătos (adică nu aveți febră, nu tușiți, nu aveți afecțiuni cronice, nu ați avut operații în ultimele 6 luni, nu ați trecut printr-o neoplazie precum cancer de prostată, cancer de tiroidă, etc), ați mâncat un sandwich cu 2 ore înainte de a veni, ați băut 2 litri de apă în ziua precedentă si 0,5l cu 1 ora înainte de donare (nu ați consumat alcool în ultimele 72 ore), ați dormit cel putin 7 ore în noaptea precedentă.

Vă mulțumim pentru întelegere și vă așteptam – este mesajul echipei CRTS Timișoara

 

Comentarii

comentarii