Acasă Eveniment Nicio zi (noapte) fără șoferi drogați și beți pe străzile din Timiș

Nicio zi (noapte) fără șoferi drogați și beți pe străzile din Timiș

DISTRIBUIȚI

La data de 27 octombrie, la ora 05:10, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, au oprit pe strada Johann Heinrich Pestalozzi, din Timișoara, un autoturism condus de către un tânăr, în vârstă de 22 de ani.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul din dotare și au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Polițiștii au menționat că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, tânărul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Tot data de 27 octombrie, în jurul orei 05:15, polițiștii orașului Recaș, au oprit pe strada Cojar, din Recaș, un autoturism condus de către un tânăr, în vârstă de 19 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare, rezultând o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, precum și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, în data de 26 octombrie, polițiști din cadrul Secției 1 Rurală Timișoara, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de către Judecătoria Timișoara, față de un bărbat de 44 de ani, din județul Timiș.

Acesta este condamnat la o pedeapsă de 1 an și 9 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, precum și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Timișoara.

Gh. Miron

 

Comentarii

comentarii