Acasă Actualitate Nicolae Robu anunţă o nouă campanie ”în forţă”: decablarea aeriană

Nicolae Robu anunţă o nouă campanie ”în forţă”: decablarea aeriană

767
DISTRIBUIȚI

Timişorenii abonaţi la diferite firme care prestează servicii de transmisii prin cablu (tv, internet, telefonie) ar putea rămâne fără aceste utilităţi, după o acţiune a primăriei.

Edilul Nicolae Robu a anunţat marţi 12.03.2019 că primăria va declanşa o nouă campanie în forţă, decablarea aeriană din oraş.

„Este o mare problemă a oraşului care trebuia rezolvată de mulţi ani, dar noi ne confruntăm cu o atitudine incredibilă din partea operatorilor proprietari. Primăria a dus în subteran un număr important de cabluri, dar de fiecare dată, la limita ghilotinei, noi am tăiat cablurile. Noi am creat în subteran tubulaţia necesară, dar nu şi-au transferat cablurile. Începem şi aici o campanie. Le vom tăia pur şi simplu. Vreau să le fie clar tuturor că nu primăria este de vină dacă vor rămâne fără semnal internet sau emisiuni tv, ci operatorii”, a anunţat Nicolae Robu.

Edilul spune că aceste cabluri provoacă şi insecuritate, existând stâlpi aplecaţi foarte mult din cauza greutăţii acestor cabluri. „Sunt foarte multe locuri şi dacă nu se înţelege cu vorba bună, vom acţiona. Unii mă sfătuiesc să o luăm mai domol şi să ne mulţumim cu zona centrală până la finele anului. Eu nu mă pot mulţumi cu această abordare, ci vom aborda radical”, adaugă primarul.

El este nemulţumit şi pentru că acolo unde s-au făcut lucrări, firmele şi-au bătut joc, iar unde primăria a amenajat, ei nu au refăcut aşa cum este obligaţia, ci au lăsat mult timp locul cu spărturi neremediate sau au remediat în bătaie de joc.

„Avem motive să ne plângem de aceşti operatori. Pe Stan Vidrighin nu este semnalizare, acolo este o platformă industrială, copii care sunt duşi la şcoală, vin la serviciu din Moşniţa Nouă. Acolo este o bandă nefuncţională. Cei de la gaz sfidează oraşul. Îi amendăm, dar banda rămâne tot aşa. I-am cerut lui Chiş Culiţă să găsească soluţii. Dar am avut (în trecut, n.r.) probleme cu Curtea de conturi, pe Liviu Rebreanu, unde inclusiv cei de la salvare ne-au sesizat că trebuie refăcut carosabilul. Am intervenit noi şi am imputat acelei firme lucrările. Trebuie înţelese situaţiile de forţă majoră. Permanent există câte un negativ pe un segment sau altul, umbrind ceea ce este frumos în oraş”, a conchis Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii