Acasă Politica Nicolae Robu, atac la liderii USR Timiș: “Nişte veleitari care nu se...

Nicolae Robu, atac la liderii USR Timiș: “Nişte veleitari care nu se pricep la politică”

669
DISTRIBUIȚI

S-au trezit şi liberalii timişeni că sunt atacaţi tot timpul de cei din USR Timiş, care lovesc în ei mai mult decât în cei din PSD Timiş. Aşa că vineri, 1 martie, liberalii au decis să le spună “pe nume” adversarilor lor de dreapta: “Nişte veleitari care nu se pricep la politică”.

Mai mult, primarul Nicolae Robu a făcut remarca despre faptul că unii din USR deşi participă la dezbateri publice ale primăriei Timişoara, nu înţeleg nimic.

“Liderii USR nu au avut deloc o conduită fair play în raport cu PNL, ba mai mult decât atât, nu au avut o conduită raţională. Dacă noi ne străduim să înlăturăm PSD de la putere, cred că e la mintea găinii, nu a cocoşului, nu o putem face decât împreună. (…). Eu nu le-am purtat de grijă, nu am ieşit niciodată cu nimic ofensiv împotriva lor. Ei mă calomniază nonstop. Dar i-am tratat cu respect de fiecare dată când au venit la discuţii, deşi mi-am dat seama că unii sunt aşa de limitaţi la cap, că nu pricep nimic. Aţi fost martori la scene în care nu cred că era nimeni în sală care să nu priceapă acele lucruri. Era unul din liderii USR (Timişoara, n.r.), nu am făcut eforturi să-i reţin numele, dar nu pricepea nimic. Îmi părea şi rău de el! Eu, cu vocaţia mea de dascăl, nu mă prea împac cu ideea că cel căruia îi explic rămâne cu lucruri neînţelese. M-am oferit să-i explic şi în particular, pentru că din 50 de oameni,49 au înţeles, numai el nu înţelegea nicicum! Ei nu înţeleg că dacă voinţa electoratului va fi să scoatem PSD din structurile de putere din România (…) va trebui să facem împreună treaba asta (PNL şi USR, n.r.). Cum facem asta, cum relaţionăm interuman, dacă te calomniază zilnic? Mai poţi colabora normal? Să se promoveze pozitiv!”, a declarat Nicolae Robu.

Nicolae Robu a insistat să clarifice că nu se referă la membri de rând ai USR şi la simpatizanţii uniunii, pe care-i respectă şi îi preţuieşte, ci strict la aceşti lideri.

“Nişte veleitari care nu pricep lucruri de elementare din politică şi din societate!” i-a categorisit Nicolae Robu pe liderii locali ai USR.

La rândul său, deputatul PNL de Timiş, Pavel Popescu, a concluzionat: “Cine dă în PNL în aceste zile este un prost”, întrucât PNL este partidul care a reuşit să impună majorarea alocaţiei pentru copii şi este partidul din România care a reuşit să lămurească comisiile Parlamentului European să o sprijine pe fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru funcţia de procuror general al UE – două dintre demersurile remarcabile ale PNL.

Comentarii

comentarii