Acasă Politica Nicolae Robu dezbate aspecte ale situaţiei financiare a UPT şi pe Facebook

Nicolae Robu dezbate aspecte ale situaţiei financiare a UPT şi pe Facebook

360
DISTRIBUIȚI

“Guvernele PDL au tăiat drastic alocaţiile bugetare pentru educaţie, în continuu de când PDL a ajuns la putere în 2009”, declară Nicolae Robu
Rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, senatorul PNL de Timiş Nicolae Robu, supune dezbaterii situaţia creată la Universitatea Politehnica Timişoara, pe Facebook. Situaţia a apărut prin neachitarea la timp a retribuţiei în regim de plată cu ora pentru cadrele didactice care ţin ore peste normă. Restanţele existente sunt pentru lunile octombrie – decembrie 2010. “Explicaţia? Guvernele PDL au tăiat drastic alocaţiile bugetare pentru educaţie, în continuu de când PDL a ajuns la putere în 2009. Ca să aveţi o imagine privind sumele pe care le-a putut atrage pentru universitatea sa, în total, de la stat şi din mediul privat, PRIN PROIECTE, acelaşi Rector -subsemnatul- în timpul guvernării PNL cu prim ministru Tăriceanu – fără a fi implicat politic la acea vreme! -, respectiv în timpul guvernării PDL cu prim ministru Boc, vă redau în continuare sumele anuale de care a beneficiat UPT în ultimii 8 ani”, arată Nicolae Robu pe Facebook şi prezintă un grafic al acestor sume. Astfel, în 2003, suma era de 525 miliarde lei vechi, în 2008 – 2.382 miliarde lei, iar în 2010 – 1.497 miliarde lei.

Rambursările întârzie…

“Aşadar, abrupt, faţă de 2008, UPT a avut, în 2009, cu cca 600 miliarde lei vechi mai puţin (!!!), iar în 2010 cu cca 900 miliarde lei vechi mai puţin (!!!). Frumos, nu?! Ei bine, cu toate acestea, managementul pe care l-am promovat în UPT a permis nu numai plata întotdeauna la timp a salariilor de bază, dar şi continuarea lucrărilor de investiţii de maximă importanţă, cum ar fi noua Bibliotecă, noul Sediu al Facultăţii de Arhitectură, noile Terenuri de Fotbal, Baschet, Handbal, Minifotbal şi Tenis de la Baza Sportivă nr. 2, supraînălţarea de la Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului, Laboratorul de Termotehnică, faţada Rectoratului ş.a. În plus, din puţinii bani primiţi, UPT s-a gestionat astfel încât să poată susţine o mulţime de proiecte europene, prin sumele de cofinanţare şi sumele cu titlu de avans pe care acestea le necesită, ajungând să aibă, la ora actuală cca 47 miliarde lei vechi (mult mai mulţi decât restanţele pt. remunerarea activităţilor la plata cu ora!) blocaţi în aceste proiecte, în aşteptarea rambursărilor; iar acestea întârzie parcă la nesfârşit, din cauza incompetenţei celor pe care PDL i-a pus să se ocupe de fondurile europene”, scrie senatorul pe contul său de Facebook.

“Vă rog să mă judecaţi”
În final, Robu cere celor care accesează profilul său să-şi dea cu părerea, dacă a procedat sau nu bine în decizia luată. “Sper că e limpede pentru toată lumea: aveam de ales între a nu susţine proiectele europene (15 la număr), care aduc o mulţime de bani de la UE în România şi a nu plăti la timp sumele adiţionale salariilor – sume binemeritate, să nu fiu înţeles greşit-, corespunzătoare activităţilor la plata cu ora efectuate în afara normei. Am ales, deşi e nepopular în raport cu cei afectaţi, alternativa a doua. Vă rog să mă judecaţi. Dacă consideraţi că am procedat bine, faceţi clic pe Like. Dacă consideraţi că am greşit, trimiteţi un comentariu cu textul EROARE. Vă mulţumesc!”, le spune Robu celor care accesează profilul său.

Comentarii

comentarii