Acasă Politica Nicolae Robu e consecvent: dezbaterile între candidaţi nu sunt importante

Nicolae Robu e consecvent: dezbaterile între candidaţi nu sunt importante

890
DISTRIBUIȚI

Nu o dezbatere faţă în faţă face ca un candidat să fie bun sau mai puţin competitiv, insistă Nicolae Robu, ceea ce e important e ce a făcut el anterior în viaţă şi nu ce spune la o dezbatere. Iar oamenii aşa ar trebui să cântărească un vot, mai spune acesta. În sprijinul său el a amintit numeroasele titluri de rector, decan, preşedinte de Senat al Universităţii Politehnica, etc. La fel, nici preşedintele Iohannis nu trebuie judecat pentru că nu s-a văzut faţă în faţă cu Viorica Dăncilă sau Dan Barna, mai spune primarul Timişoarei.

„Pentru mine alegerile nu se câștigă în campania electorală, ci prin realizările pe care le ai în viață pe parcurusl anilor ce preced momentul alegerilor. Așa cred că ar trebui să se judece candidații, și nu după replicile pe care și le dau unii-altora, prin răspunsurile pe care le dau unor moderatori. Nu cred că-și închipuie cineva că îi e frică lui Iohannis de vreun contracandidat. Sau mie. Nu le văd rostul. De ce trebuie să spun ce am de spus în contact „face to face”. Ca să îmi ajut contracandidaţii? Fiecare să meargă pe drumul său. În democrație trebuie să se garanteze fiecăruia posibiltatea de a se prezenta el însuşi fără bruiaje. Cetățenii să-l analizeze și să judece, această analiză trebuie făcută prin prisma realizărilor.ce ai făcut în viaţă, ca eu, ca alegător să cred că vei fi un bun primar. Asta a fost campania mea, de ce aș fi avut eu nevoie de dezbateri? Tot așa voi veni și acum”, a declarat Nicolae Robu.

Chiar dacă acest exerciţiu al democraţiei, dezbaterea între participanţi, nu are loc, asta nu înseamnă că o astfel de competiţie nu există, iar candidaţii nu se respectă, mai insistă primarul.

Comentarii

comentarii