Acasă Actualitate Nicolae Robu e împotriva blocării posturilor în universităţi

Nicolae Robu e împotriva blocării posturilor în universităţi

375
DISTRIBUIȚI

“Doresc să iniţiez o acţiune comună a rectorilor din România, prin care să determinăm guvernul să excepteze de la blocarea posturilor universităţile de stat din ţara noastră”
Senatorul PNL de Timiş Nicolae Robu, rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, este nemulţumit de faptul că posturile din universităţi sunt blocate. Asta deşi instituţiile de învăţământ superior se confruntă cu mari probleme de personal, iar profesorii, se ştie, nu duc deloc o viaţă în huzur. “Blocarea posturilor este extrem de păguboasă şi creează probleme foarte mari în neumărate locuri din ţara noastră. Universităţile din România se confruntă cu foarte mari probleme de personal. Toate unităţile de stat din România nu-şi mai pot recruta cadre didactice, tineri de valoare, şefi de promoţie din promoţiile 2009 – 2010 şi nu-şi pot promova cadrele de valoare care sunt pe funcţii de asistent, coferenţiar”, e de părere Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş.

Acţiune comună a rectorilor din România
Nu numai atât, dar rectorul de la Politehnică nu înţelege cum de se blochează posturile dacă fondurile vin pe numărul de studenţi…  “Blocarea posturilor este cu atât mai absurdă  cu cât universităţile nu sunt finanţate pe personal, ci în funcţie de numărul de studenţi. Doresc să iniţiez o acţiune comună a rectorilor din România, prin care să determinăm guvernul să excepteze de la blocarea posturilor universităţile de stat din ţara noastră”, declară rectorul de la Politehnica din Timişoara.

Comentarii

comentarii