Acasă Eveniment Nicolae Robu face eforturi concrete pentru ca Timişoara să devină Capitală Culturală...

Nicolae Robu face eforturi concrete pentru ca Timişoara să devină Capitală Culturală Europeană în anul 2021

DISTRIBUIȚI

robu interviuNicolae Robu spune că din momentul în care a fost ales primar al celui mai important oraş din Banat a făcut o strategie prin care Timişoara să devină Capitală Culturală Europeană, în anul 2021. Pentru ca acest lucru să devină realitate, Robu a înfiinţat o asociaţie care poartă numele „Timişoara – Capitală Culturală Europeană”, căreia îi asigură toate pârghiile de care un primar dispune. Pe lângă această asociaţie, Robu spune că s-a axat în principal pe evenimente culturale de mare anvergură, dar şi pe o infrastructură bună în Timişoara.

Bani în plus pentru cultură

Pentru ca Timişoara să poată deveni Capitală Culturală Europeană în anul 2021 este nevoie de multe evenimente culturale de seamă în oraşul de pe Bega. Robu afirmă că le-a cerut şefilor de instituţii culturale să aibă o agendă diversificată şi bogată în evenimente culturale. „Am hotărât să dăm la cultură cu 10 la sută mai mulţi bani, tocmai pentru ca şefii de instituţii culturale să aibă o agendă culturală bogată. Oraşul nostru merită şi cred că poate deveni  capitală culturală europeană”, a precizat Nicolae Robu

Proiecte de infrastructură pentru Timişoara

Primarul Robu spune că s-a gândit la toate pentru ca Timişoara să aibă o şansă reală să ajungă pentru un an cel mai important oraş cultural din Europa. „Dacă în Timişoara vor veni mulţi vizitatori trebuie să avem o infrastructură bună, pentru a nu ne face de râs. Cum ar fi ca turiştii să piardă minute în şir în trafic? Tocmai pentru a nu se întâmpla acest lucru, avem pregătit un proiect de management al traficului care va rezolva această problemă. De asemenea, avem în acest moment lucrări importante de asfaltare a trotuarelor şi a străzilor din oraş (200 de lucrări). Avem lucrări importante care sunt în derulare pe strada Cloşca şi Stan Vidrighin. Avem soluţii şi pentru Pasajul Jiul, Popa Şapcă şi pentru un subpasaj la Solventul. Aceste investiţii vor rezolva în parte problema traficului infernal din Timişoara. În primăvară va începe şi proiectul Michelangelo, un proiect important pentru oraşul nostru”, a spus Nicolae Robu.

Reabilitarea clădirilor istorice şi iluminatul arhitectural

Pentru ca Timişoara să fure ochiul vizitatorului se vor face câteva investiţii care au fost şi în atenţia fostei administraţii, însă ceva concret nu s-a întâmplat. Robu promite că vor fi reabilitate mai multe clădiri istorice din Piaţa Victoriei, dar şi din Piaţa Unirii. „Clădirile istorice din Piaţa Victoriei şi Unirii trebuie să fie reabilitate pentru că sunt clădiri încărcate de istorie. În următorii ani vor fi reabilitate mai multe clădiri din cele două pieţe, cu bani de la locatari, dar şi de la primărie”, a spus Robu. Pe lângă reabilitarea acestor imobile, edilul local a pus deja în valoare mai multe obiective turistice ale Timişoarei. „Am iluminat arhitectural mai multe obiective din oraş, printre care statuile din Piaţa Libertăţii şi Piaţa Unirii. Din Piaţa Victoriei am pus în valoare monumentele Lupoaica şi Regele Ferdinand”, a mai spus primarul Timişoarei.

Jocuri de lumini pe Canalul Bega

Pentru ca Timişoara să fie mult mai atractivă din punct de vedere turistic, Robu vrea ca în dreptul Restaurantului Flora să fie amenajat un sistem de jocuri de apă, luminate sub forma unor fântâni arteziene, care vor fi acompaniate de muzică. „Încă din campania electorală, le-am promis timişorenilor că voi transforma Canalul Bega într-un punct de atracţie. În dreptul Restaurantului Flora va fi montat un sistem de jocuri de apă luminate. Bineînţeles, nu va lipsi nici muzica din acest peisaj. Această fântână va fi cu siguranţă un punct de atracţie pentru timişoreni, dar şi pentru vizitatori din afara oraşului sau a ţării, iar acest lucru ne poate ajuta mult în demersurile noastre prin care dorim ca Timişora să devină Capitală Culturală Europeană în anul 2021”, a mai adăugat Nicolae Robu. Pe lângă aceste proiecte majore, primarul oraşului mai contează şi pe construirea unui nou stadion, dar şi a unei săli polivalente, care lipseşte cu adevărat oraşului.

Comentarii

comentarii