Acasă Politica Nicolae Robu pune, din nou, bețe în roate alianței USR PLUS. Primăria...

Nicolae Robu pune, din nou, bețe în roate alianței USR PLUS. Primăria nu îl lasă pe Dominic Fritz să amplaseze corturile pentru strângerea de semnături

1216
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz, candidatul alianței USR PLUS pentru Primăria Timișoara, arată, într-o postare pe Facebook din data de 28 iulie, că Primăria nu acordă USR PLUS autorizația pentru amplasarea de corturi în oraș, unde să strângă cele 1.700 de semnături necesare înscrierii candidaturii la alegerile locale programate, pentru moment, la final de septembrie.

„De trei săptămâni încercăm să obținem autorizația Primăriei să amplasăm corturi în oraș. Considerăm că doar cu corturi putem asigura toate condițiile necesare de siguranță pentru strângerea de semnături.

Primăria insistă să aducem un aviz de la Direcția Județeană de Sănătate Publică (DSP). Așa că ne-am adresat acum o săptămână și DSP care nu știe ce să facă pentru că nu are nici temei legal și nici competență să dea un astfel de aviz. Am întrebat colegii din țară dacă lor li s-a solicitat așa ceva. Previzibil, e o noutate absolută. Timișoara, primul oraș liber…”, scrie Dominic Fritz.

Acesta amintește de un alt eveniment la care useriștii nu au fost lăsați să strângă semnături: „Nu e prima oară când domnul Robu ne bagă bețe în roate ca să nu putem să strângem semnături, deși, conform tuturor prevederilor legale, avem dreptul să facem asta. În campania #farapenali, senatorul Nicu Fălcoi a primit un avertisment abuziv de Poliția locală, la cerința expresă a primarului. Avertismentul a fost anulat ulterior în instanță”.

Spunând că „ne-am obișnuit deja cu șicanele primarilor din vechile partide”, care „se tem de orice fel de vizibilitate pentru noi” și cărora „le este foarte frică, se pare, să fim în stradă și să vorbim cu voi”, Fritz dă asigurări că nu se va lăsa bătut. Totuși, acesta nu uită de contextul actual și promite că strângerea de semnături se va face în condiții optime, cu dezinfectant, pixuri de unică folosință și fără aglomerări, printre altele.

„Ce ipocrizie că Primăria ne pune piedici să desfășurăm strângerea de semnături în condiții sanitare, justificându-se tocmai cu argumente de «sănătate». Fac un apel urgent la domnul primar Robu să autorizeze ACUM amplasarea corturilor în oraș! Până primim aprobarea pentru corturi, nu ne lăsăm. Vă rog să descărcați formularul pentru semnături de aici https://www.dominicprimar.ro/semnaturi. Completați împreună cu familia, prietenii, vecinii, colegii, cunoștințelor și aduceți-l la sediul nostru de campanie «Fabrica 2020» din B-dul Revoluției, nr. 18A (casa de la intrarea în parcul copiilor).

Trebuie să strângem 1700 semnături ca să fie numele meu pe buletinul de vot – o semnătura dintre ele aș vrea să fie a ta!  Semnătură cu semnătură ne luptăm pentru un nou început!”, încheie „neamțul”.

Comentarii

comentarii