Acasă Actualitate Nicolae Trifan, consilier local PNL: “Avem nevoie de zonă industrială în Sânmihaiu...

Nicolae Trifan, consilier local PNL: “Avem nevoie de zonă industrială în Sânmihaiu Român”

DISTRIBUIȚI

Comuna Sânmihaiu Român din județul Timiș, situată foarte aproape de Timișoara, încă nu are o zonă industrială.

Consilierul local PNL, Nicolae Trifan, spune că localitatea are o poziție strategică foarte bună. Pentru dezvoltarea localității este impetuos necesar o asemenea zonă care să atragă investitorii, dar până acum primarii care au fost au tratat cu indiferență acest obiectiv.

“Avem o poziție strategică foarte bună, iar  centura Timișoarei este foarte aproape. Va exista și drumul județean care va fi asfaltat. Avem Centura de Sud, centura de Vest aproape de terenurile noastre. Mai avem și canalul Bega, iar Timișoara e la câțiva km. Așa că investitorii să vină cu încredere în Sânmihaiu Român, fiindcă au o zonă foarte propice dezvoltării afacerilor. Nu avem încă o zonă industrială, de aceea pe viitor obiectivul principal al viitorului primar trebuie să fie dezvoltarea unei asemenea zone industriale”, a declarat Nicolae Trifan.

Mai grav este că se putea face o descărcare de pe centura de vest, dar nu s-a intervenit cu nimic să fie construită o asemenea facilitate.

“Ideal ar fi fost să avem o descărcare și pe UAT-ul nostru. E o descărcare numai la Timișoara. E un tren pe care l-am pierdut. Nu se mai poate face acum această descărcare, fiindcă încep lucrările. Primăria trebuie să intensifice acțiunile în direcția dezvoltării economice. Facilități există în localitate. Numai trebuie trezit interesul investitorilor, să vină, mai ales că Sânmihaiu Român este o localitate periurbană”, a mai spus Trifan.

De ce ar fi necesară o zonă industrială în Sânmihaiu Român?

Trifan a mai spus că dacă vor exista obiective economice în localitate vor fi atrași și bani la bugetul local. Avantajele sunt foarte multe atunci când există în localitate agenți economici.

Drumul județean care va fi modernizat si asfaltat de către CJT și face legătura între comuna Șag și Sânmihaiu e de mare valoare pentru comună, fiindcă acolo se poate face această zonă industrială. Primăria are teren acolo, deci e o facilitate extraordinară pentru investitorii care vor ajunge în Sânmihaiu Român.

“Avem nevoie de o zonă industrială, fiindcă până acuma nu s-a făcut și ar aduce multe avantaje comunei. În primul rând, e vorba de locuri de muncă și impozite către bugetul local cu șanse pentru dezvoltarea localității. E cu atât mai important acest obiectiv, cu cât toate localitățile periurbane Timișoarei au dezvoltat s-au dezvoltă asemenea zone, unde să vină investitorii  cu afaceri”, a concluzionat Nicolae Trifan.

Comentarii

comentarii