Acasă Cultura Noaptea lecturii, la Institutul Francez Timișoara, cu poeții Robert Șerban și Ioan...

Noaptea lecturii, la Institutul Francez Timișoara, cu poeții Robert Șerban și Ioan Es. Pop

DISTRIBUIȚI

Lăsați poezia și muzica să vă învăluie la prima Noapte a lecturii, în 18 ianuarie 2020, de la ora 18.00, la Institutul Francez din Timișoara, bv. C.D. Loga nr. 46, când va avea loc o seară de lecturi bilingve (în română și în franceză), alături de poeții Ioan Es. Pop și Robert Șerban.

Participarea este gratuită, pe bază de rezervare, iar formularul de înscriere va fi disponibil în curând. Interludiile muzicale vor fi asigurate de către mezzosoprana Aura Twarowska, acompaniată de pianista Evelin Roman!

Ioan Es. POP este un poet emblematic al generației ’90.

Primul său volum de poezie „Ieudul fără ieşire” (1994) a primit Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România. Acesta a fost urmat de numeroase alte volume și premii atât în România, cât și în străinătate. A fost laureatul primei ediții a Premiului din Madrid în 2009 și a primit, între altele, Premiul Ciampi Valigie Rosse la Veneția, în 2016. În 2013, a reprezentat România la Salonul de Carte de la Paris.

Robert ȘERBAN este scriitor și jurnalist, cofondator al Festivalului de Literatură de la Timișoara.

Acesta a publicat mai multe volume de poezie, primul („Firește că exagerez”,1994) fiind recompensat cu Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România. Numeroase alte premii îi disting și textele ulterioare.

Poemele sale sunt traduse în mai multe limbi și sunt publicate în diferite reviste sau antologii din România și din străinătate.

În 2019, a fost invitat la Salonul de Carte de la Paris pentru a-și prezenta cartea „Moartea parafină” (2010) / « La mort paraffine », tradusă în franceză de Benoît J. Courvoisier.
Robert Șerban este colaborator la numeroase publicații românești și realizează și o emisiune televizată, „Piper pe limbă”, la TVR Timisoara.

Aura Twarowska este o renumită mezzosoprană română. Cariera sa artistică începută la Lugoj, în orașul natal, a dus-o pe marile scene europene, printre care cea a Operei din Viena, a cărei solistă a devenit în 2017. Munca sa a fost recompensată cu numeroase premii și distincții, cea mai importantă fiind „Ordinul pentru Merit Cultural”, acordată de Președintele României în 2004.

NOAPTEA LECTURII este o manifestare internațională inițiată de Ministerul Culturii din Franța în 2017. De la crearea sa, evenimentul a luat amploare cu fiecare ediție: în 18 ianuarie 2020 lectura va fi sărbătorită sub toate formele, în cele patru colțuri ale lumii, în spații de lectură mai mult sau mai puțin convenționale.

Comentarii

comentarii