Acasă Actualitate Noi manageri în spitalele Primăriei Timișoara, doar după pandemie

Noi manageri în spitalele Primăriei Timișoara, doar după pandemie

606
DISTRIBUIȚI

În data de 2 martie, au fost anunțate concursuri pentru ocuparea funcției de manager la fiecare dintre cele trei spitale ale Primăriei Timișoara: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara și Spitalul Clinic de Urgență Pentru Copii Louis Țurcanu Timișoara.

Cum termenul pentru depunerea dosarelor, menționat în anunț, era de 30 de zile, pe 1 aprilie s-au terminat oficial înscrierile. Astfel, până în acest moment, acestea au fost primite și toate au trecut de selecția inițială a dosarelor. Celelalte probe, însă, spune primarul Nicolae Robu, se amână până după încheierea stării de urgență și a pandemiei.

„Vedeți, s-au nimerit foarte rău, când s-au făcut numiri, în urma concursurilor bineînțeles, așa s-au făcut încât să se încheie mandatele în această perioadă. S-au inițiat concursurile și, drept urmare, decizia pe care am luat-o: concursurile vor continua, sunt depuse deja dosare,(…) dar facem o prorogare a viitoare probe. Proba de selecție inițială se desfășoară. Toți candidații care s-au înscris îndeplinesc condițiile de înscriere în competiție”, a spus primarul Nicolae Robu.

Până la finalizarea acestora, rămân în funcție aceiași manageri în funcție. „Acolo unde se impune, vom face numiri interimare. Numim interimar persoanele care ocupă acum funcțiile. Nu e potrivit ca în timpul pandemiei să schimbăm managerul spitalelor, numai dacă, bineînțeles, face dovada incompetenței, neloialității și așa mai departe. Dacă își vede de treabă, trebuie să fie lăsat, în continuare în funcție”, a mai comentat edilul.

Toate cele trei concursuri trebuiau să se desfășoară în perioada 10 – 16 aprilie, la sediul Primăriei Municipiului Timișoara, Bd. C.D. Loga nr.1. Fiecare dintre acestea constă în patru etape: I – selecția dosarelor depuse de candidați, II – evaluarea proiectelor de management depuse de candidați, III – proba scrisă, IV – susținerea proiectului de management și interviul.

Probă scrisă a fost anunțată, inițial, pentru data de 10 aprilie, ora 10:00, dar, începând cu aceasta, demersurile pentru finalizarea concursurilor se amână. „Avem cu toții altă treabă acum decât să gestionăm probe de concurs. Candidații înșiși ocupă funcții importante în sistemul de Sănătate și trebuie să fie implicați plenar, acolo în exercitarea funcțiilor și nu să vină să dea probe de concurs, să fie deturnați câtuși de puțin. Oricine, oricâtă experiență are, este afectat de un concurs”, a mai spus Robu.

Comentarii

comentarii