Acasă Cultura Noir de Timișoara – lansare, vineri, la Bookfest Timișoara

Noir de Timișoara – lansare, vineri, la Bookfest Timișoara

813
DISTRIBUIȚI

Clubul de literatură SF Helion organizează, vineri 5 aprilie, de la ora 14.00, la Bookfest, lansarea colecției și a volumului de povestiri polițiste care se desfășoară aici în oraș, intitulat Noir de Timișoara – coordonat de Daniel Timariu.

Volumul cuprinde zece povestiri, scrise de autori cunoscuți în lumea literaturii polițiste, cum sunt: Anamaria Ionescu, Teodora Matei, Eugenia Crainic, dar și Lucian-Dragoș Bogdan, Bogdan Hrib sau Lucian-Vasile Szabo, alții venind puternic din urmă, cunoscuți mai ales prin textele lor fantasy și science-fiction: Cătălina Fometici, Cristian Vicol, Ciprian-Ionuț Baciu și Daniel Timariu.

“Vineri, va fi lansat volumul Noir de Timișoara, unde publică povestiri 5 autori din Timișoara și 5 invitați – apărut la editura Tritonic. Avem la Bookfest și un stand cu cărți polițiste detectiviste, horror și științifico fantastice unde se află scriitorii din Timișoara”, spune scriitorul Lucian Vasile Szabo din cadrul Helion.

Genul noir fiction s-a detașat de genul hardboiled după cel de-al doilea război mondial, devenind mai cunoscut la noi via scandinavian noir. Specific lui este faptul că „detectivul” nu mai este neapărat un polițist și nu întotdeauna anchetatorul este de partea legii. Corupția, interesele personale, sau constrângerile sociale făcând ca diferența dintre bine și rău, dintre negru și alb să devină greu de distins.

Comentarii

comentarii