Acasă Eveniment Nouăsprezece migranți, din Irak, Maroc şi Algeria, opriți de polițiștii de frontieră...

Nouăsprezece migranți, din Irak, Maroc şi Algeria, opriți de polițiștii de frontieră la graniță, înainte de a ajunge ilegal în Ungaria.

858
DISTRIBUIȚI

În seara zilei de 30 decembrie și în noaptea care a urmat, polițiștii de frontieră din județele Bihor și Arad au oprit 19 persoane care intenționau să treacă frontiera spre Ungaria pe jos, prin câmp.

Primele patru persoane au fost depistate de polițiştii de frontieră din Curtici, județul Arad, în data de 30.12.2019, în jurul orei 21.30. Grupul se afla la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin.

Nefiind în stare să-și justifice prezența în zonă, acestea au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. Polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Maroc şi Algeria, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Alte 15 persoane au fost depistate după câteva ore, în data de 31.12.2019, la ora 01.00, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, judeţul Bihor. Cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, grupul a fost observat la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră.

Un echipaj de polițiști a intervenit pentru oprirea grupului, persoanele respective fiind preluate şi transportate la sediul instituției, pentru cercetări. Acolo, s-a stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, doisprezece adulți cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani şi trei minori cu vârste între 15 și 17 ani.

„Poliţiştii de frontieră efectuează, în ambele cazuri, cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră. 

Comentarii

comentarii