Acasă Actualitate Nu subestima tratamentele de profilaxie – dinții tăi vor aprecia asta!

Nu subestima tratamentele de profilaxie – dinții tăi vor aprecia asta!

DISTRIBUIȚI

Un control stomatologic este necesar nu numai dacă tocmai ai avut gingivita sau îți erup molarii de minte. Dacă dorești să eviți problemele cu dinții, este necesar să acorzi atenție prevenției. Aceasta constă atât în ​​periajul zilnic corect al dinților, cât și în vizite regulate la medicul stomatolog și examinări preventive la anumite perioade de timp.

Subestimarea tratamentelor de profilaxie este un joc de noroc cu propria sănătate. Controalele preventive trebuie efectuate obligatoriu, chiar dacă nu te doare nimic acum. De multe ori, se descoperă o problemă în curs de dezvoltare care poate fi rezolvată în timp. Din păcate, până la o treime dintre oameni subestimează posibilele riscuri și nu merg la controale stomatologice preventive.

De ce trebuie să faci vizite regulate la dentist?

O verificare completă a dinților prin apelarea la servicii de profilaxie Cluj este doar o parte a unui examen stomatologic preventiv, care include și o verificare a maxilarelor, mucoaselor și țesuturilor moi ale cavității bucale. Prevenirea oncologică face, de asemenea, parte dintr-o vizită regulată la dentist. Medicul dentist stabilește dacă au existat modificări precanceroase sau canceroase în cavitatea bucală. 

Cel mai bine este să mergi la o clinică stomatologica pentru un control preventiv de două ori pe an. Astfel, orice eventuală problemă dentară va putea fi depistată și tratată din timp, prin eforturi și costuri minime. 

Nu uita de igiena dentară

Dacă vrei să ai dinți sănătoși și eviți apariția eventualelor probleme sau chiar edentația, este necesar să fii atent la igiena dentară corespunzătoare. Spălatul pe dinți de două ori pe zi ar trebui să fie o chestiune normală. 

Dinții tăi necesită o atenție deosebită în timpul curățării de seară, când trebuie curățate și spațiile interdentare. Un medic dentist te va sfătui cu privire la alegerea ajutoarelor potrivite pentru igiena ta dentară. Îți va explica, de asemenea, care este procedura corectă pentru periajul dinților și a spațiilor interdentare și va exersa cu tine periajul. 

În timpul controalelor efectuate de două ori pe an se va îndepărta și tartrul, la nevoie, sau se vor efectua și alte proceduri necesare igienizării corespunzătoare a danturii tale. 

Ai nevoie de sfaturi cu privire la periajul dinților sau pentru alegerea unei periuțe interdentară? Discută toate aceste lucruri la următoarea vizită în cabinetul stomatologic.

Comentarii

comentarii