Acasă Eveniment O butelie de oxigen a explodat la un cămin de bătrâni din...

O butelie de oxigen a explodat la un cămin de bătrâni din Timișoara. 12 persoane au fost evacuate. Un bărbat de 80 de ani a suferit arsuri pe faţă

DISTRIBUIȚI

O butelie portabilă de oxigen a explodat duminică la un cămin pentru bătrâni din Timişoara. Un număr de 12 persoane au fost evacuate, iar un bărbat de 80 de ani a suferit arsuri la nivelul feţei. 

“În data de 20.02.2022 ora 11:46 în urma apelului primit pe S.N.U.A.U 112 am fost sesizaţi despre producerea unei explozii a unui aparat de oxigen la căminul de bătrâni “Azil Royal” din Timişoara”, transmite ISU Timiş.

A fost alertat Detaşamentul 1 de Pompieri Timişoara, iar la faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă si spumă, o ambulanţă SMURD tip B, o ambulanţă SMURD tip C cu 1 ofiţer si 10 subofiţeri.

“La sosirea forţelor de intervenţie şi după recunoaşterea în teren s-a constatat că explozia nu a fost urmată de incendiu”, mai transmite ISU Timiş.

Pompierii au evacuat 12 persoane aflate la  etajul 2 al construcţiei şi au ventilat toate încăperile.

Incidentul s-a produs într-un salon de la etajul 2 al clădirii în care se aflau doi pacienţi. Unul dintre pacienţi, dependent de oxigen şi care folosea o mască de oxigen a încercat să-si aprindă o ţigară, moment în care s-a produs explozia.

Pacientul, un bărbat in vârstă de 80 ani, a suferit arsuri de gradul 2 si 3 in zona feţei şi posibile arsuri ale căilor respiratorii fiind intubat şi transportat la UPU Spitalul Judeţean.

 

Comentarii

comentarii