Acasă Actualitate O elevă din Timișoara a obținut medalia de argint la Olimpiada Europeană...

O elevă din Timișoara a obținut medalia de argint la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

DISTRIBUIȚI

O elevă din Timișoara a adus României clasarea pe locul al doilea în rândul țărilor europene la European Girls’ Mathematical Olympiad.

Elevă din Timișoara, în lotul României care a obținut medalia de argint la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

România s-a clasat pe locul al doilea în rândul țărilor europene, după Ucraina, la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete.

În clasamentul națiunilor care include țările invitate din afara Europei, țara noastră se situează pe poziția a cincea, după SUA, Australia, China și Ucraina.

Din lotul României a făcut parte Ana Gabriela Cîrjea, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara. Alături de ea s-a aflat și Aida Mitroi din Timișoara, acum elevă a Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București.

Echipa din România a obținut 24 de puncte și medalia de argint.

Celelalte două componente ale lotului, Gabriela Mădălina Pârvulescu (clasa a XII-a, Colegiul Național ,,Frații Buzești”, Craiova) și Mara Ioana Zaharia (clasa a XII-a, Colegiul Național ,,Vasile Alecsandri”, Galați), au obținut 36 de puncte (medalie de aur), respectiv, 31 de puncte (medalie de argint).

Comentarii

comentarii