Acasă Cultura O lume delicată și dantelată? Timișorenii sunt invitați la o inedită lansare...

O lume delicată și dantelată? Timișorenii sunt invitați la o inedită lansare de carte, La Două Bufnițe

435
DISTRIBUIȚI

Timișorenii sunt invitați, vineri, 7 iunie 2019, de la ora 18.30, la o inedită lansare de carte, însoțită de nelipsita sesiune de autografe, la librăria La Două Bufnițe, din Piața Unirii.

Volumul Defecte perfecte, autor Coralia Nord, a apărut la editura Baroque Books&Arts, în acest an, cu ilustrații de Attila Bajkó.

Invitați, alături de autoare și ilustrator, Gabriel Kelemen, critic de artă, vicepreședinte UAPT, dar și studenții Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara.

„Ca și numele ei, Coralia Nord, care sună ca frântura unui vers de incantație, proza acestei autoare țâșnește parcă din dorința inimii de a reinventa lumea în chip de descânt liric. O lume în care lucrurile sunt frumoase precum cerul nopții, pietrele au formă de inimă, roua țiuie, frunzele țipă, copiii mănâncă bucăți albastre de cer, sângele și respirația sunt soț și soție, iar stalactitele și stalagmitele sunt făcute din alge verticale, care plutesc încremenite în timpul înghețat.

E o lume diafană, delicată și dantelată, lucrată minuțios, cu fire răsucite din minunare, bucurie, candoare, încântare și iubire, căreia talentul excepțional al Coraliei Nord i-a conferit nu doar farmec, ci și plauzibilitate literară. E o lume a frumuseții, care reușește să convertească și reținerile lucidității la încântările pline de exuberanță ale inimii îndrăgostite“, scrie H. R. Patapievici.

Comentarii

comentarii