Acasă Eveniment O mamă și băiatul ei, găsiți morți după ce un incendiu le-a...

O mamă și băiatul ei, găsiți morți după ce un incendiu le-a cuprins locuinţa

DISTRIBUIȚI

O femeie de 65 de ani şi fiul său, în vârstă de 44 de ani, au murit, miercuri, într-un incendiu care le-a cuprins casa, în localitatea Voivozi, judeţul Bihor. Focul ar fi pornit de la acumulatorul scaunului electric cu rotile pe care bărbatul, cu handicap locomotor, îl folosea, scrie news.ro.

Potrivit ISU Bihor, un localnic din Voivozi, comuna Popeşti, a anunţat că un incendiu a izbucnit la casa mătuşii sale, semnalând totodată faptul că proprietara şi fiul său, care suferea de un handicap locomotor, se aflau în interiorul locuinţei cuprinse de flăcări.

Acolo au fost trimise trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Marghita, dintre care două de stingere şi unul paramedici, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială tip ABROLL, respectiv cu ambulanţa de tip B2 a subunităţii, fiind alertat totodată şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Popeşti (SVSU), care a intervenit cu o autospecială de stingere.

”Sosiţi primii la adresa indicată, membrii SVSU Popeşti au procedat la localizarea incendiului care se manifesta deosebit de violent în dormitorul şi holul locuinţei, astfel că, în momentul sosirii echipajelor profesioniste, incendiul era în regresie. Pompierii militari au acţionat simultan pentru stingerea focarelor şi căutarea victimelor în interiorul casei inundate cu fum şi gaze fierbinţi. Din nefericire, pentru proprietară şi fiul acesteia nu s-a mai putut face nimc, aceştia fiind găsiţi decedaţi”, a arătat ISU Bihor.

Potrivit sursei citate, în urma cercetărilor s-a stabilit că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de acumulatorul scaunului electric cu rotile, lăsat sub tensiune, nesupravegheat.

În urma incendiului au ars bunurile din dormitorul şi holul casei şi un căţel, degradându-se totodată, din cauza fumului şi a gazelor fierbinţi, bunurile din sufrageria şi baia casei. Forţele de intervenţie au împiedicat propagarea incendiului la casa lipită de locuinţa în flăcări.

Comentarii

comentarii