Acasă Actualitate O nouă acuzație de corupție la Universitatea Eftimie Murgu

O nouă acuzație de corupție la Universitatea Eftimie Murgu

DISTRIBUIȚI

Nici nu s-a stins încă scandalul de justiție și imagine generat de desantul procurorilor la UEMR, atunci când au fost acuzate cinci cadre didactice de corupție, că un nou caz se profilează la nivelul instituției reșițene de învățământ superior.

Astfel, Andreea Amalia Minda, lector universitar, a fost trimisă în judecată pentru acuzaţia că ar fi a primit 80 de euro, în două tranşe, pentru a favoriza promovarea a doi studenţi. E drept, sumă mică, dar actul în sine, dacă se va dovedi real, rămâne. Într-un comunicat remis de Ministerul Public se precizează că în data de 5 octombrie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a dispus trimiterea în judecată a inculpatei pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Rechizitoriul a fost confirmat de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.
„S-a stabilit că aceasta, în calitate de lector universitar la Facultatea de Inginerie şi Management din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” Reşiţa, se spune în comunicat, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a primit în datele de 25.06.2012 şi respectiv în 23.07.2015, suma de câte 40 euro, de la inculpatul S.V., laborant în cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ, pentru a efectua un act contrar atribuţiilor de serviciu, respectiv pentru a nu-şi îndeplini corespunzător atribuţiile de examinare a doi studenţi declarându-i promovaţi deşi aceştia nu asimilaseră cunoştinţele teoretice necesare pentru obţinerea unei note de trecere”.

 

Comentarii

comentarii