Acasă Actualitate O nouă licitație cu ofertă unică. Primăria Timișoara plătește peste 150.000 de...

O nouă licitație cu ofertă unică. Primăria Timișoara plătește peste 150.000 de lei pentru realizarea PUZ-ului „Zona Oituz – Popa Șapcă”

DISTRIBUIȚI

Licitațiilor lansate de Primăria Timișoara în ultimele luni par să urmeze același deznodământ: ofertă unică, plasată pe ultima sută de metri. Este și cazul celei pentru serviciile de urbanism necesare realizării PUZ-ului „Zona Oituz – Popa Șapcă”, finalizate pe 15 februarie. De această dată, vorbim de un contract estimat la puțin peste 150.000 de lei, iar unica ofertă a fost depusă de SC AGORAPOLIS SRL din Constanța, chiar în ultima zi a licitației. Firma din Constanța, cu unic asociat, Mihaela Pușnava, a avut în 2020 o cifră de afaceri de 1.136.597 lei și 3 angajați.

„Planul urbanistic respectiv este delimitat de str. Popa Șapcă, str. Oituz, Calea A. I. Cuza și str. A. Demetriade și va avea o suprafață totală de 16,7 hectare. (…) PUZ-ul va analiza posibilitatea realizării unui punct intermodal de transport, prin introducerea unei stații de tren, care să lege zona centrală de restul județului. De asemenea, planul va trasa reglementările pentru culoare velo cu parcări pentru biciclete conexe, o parcare supraterană cu 5 etaje și două culoare pietonale importante. Primul culoar va lega Intrarea Doinei de str. Popa Șapcă, iar pentru trecerea acestei artere aglomerate va fi analizată realizarea unei subtraversări. Al doilea culoar pietonal urmărește să conecteze complexul Iulius Town și noul campus de cel existent al UPT/UVT de pe bulevardul Vasile Pârvan”, precizează reprezentanții primăriei.

Aceștia amintesc și de alte proiecte aflate în execuție în aceeași zonă: proiectul Primăriei Municipiului Timișoara pentru un nou campus școlar al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau, extinderea Facultății de Artă a UVT, realizarea sediilor pentru Facultatea de Litere, Istorie și Teologie și pentru Facultatea de Muzică și Teatru sau clădirea Institutului de Cercetări Avansate de Mediu.

Valoarea estimată este de 151.260,50 de lei, fără TVA, dar prețul final ar putea să scadă în urma deschiderii și evaluării ofertei depuse. Durata contractului va fi de 12 luni, aici fiind incluse și studii de fundamentare analitice (geotehnic, topografic, de circulație, etc.) și o analiză asupra evoluției activităților educaționale. Suprafața studiată include și zona de la nord de calea ferată, adiacentă complexului Iulius Town, cu o suprafață totală de 33 de hectare.

Comentarii

comentarii