Acasă Actualitate ,,O pungă de sânge poate salva 3 vieţi”

,,O pungă de sânge poate salva 3 vieţi”

601
DISTRIBUIȚI

La inițiativa doamnei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, cu prilejul ,,Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge”, Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad a răspuns favorabil prin intermediul voluntarilor – cadre didactice, personal administrativ, studenți și rezidenți UVVG – participând în această săptămână la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad, pentru donarea de sânge.

,,O pungă de sânge poate salva 3 vieţi” este motto-ul acțiunii UVVG Arad.

Prin această acțiune se încurajează conceptul de donare benevolă de sânge, ca simplu gest de sprijin adus sistemului național de sănătate. Prin solidaritate și inițiativă comunitară față de pacienții aflați în situații de criză, poate fi tras un semnal de alarmă cu privire la nevoia pregnantă și permanentă de sânge și de preparate sanguine.

,,Aniversând Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, studenţii, rezidenţii, alumni şi toate cadrele didactice şi personalul administrativ din universitatea noastră au donat sânge. Vreau să mulţumesc pe această cale, în primul rând ca medic hematolog, în al doilea rând ca şi rector al universităţii, Centrului de Transfuzie Sanguină Arad şi doamnei Dr. Păcurariu Laura, precum şi unităţilor de transfuzie sanguină pentru tot efortul depus în această luptă şi în obţinerea de donatori valoroşi pentru a da celor în suferinţă şansa la viaţă” – a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad.

Comentarii

comentarii