Acasă Actualitate O șansă în plus pentru elevii din medii defavorizate de a accesa...

O șansă în plus pentru elevii din medii defavorizate de a accesa învățământul superior UVT

939
DISTRIBUIȚI

Elevii din medii defavorizate vor avea o mai mare șansă de acces la învățământul superior, printr-un proiect al Universității de Vest din Timișoara care prevede servicii de consiliere și orientare în carieră.

„Găsește-ți calea spre UVT”  este unul din cele șase proiecte câștigate de UVT în urma competiției de proiecte finanțate din Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat – FDI 2018. Proiectul, coordonat de conf. univ. dr. Ramona Paloș (Departamentul de Psihologie), se va derula în intervalul 23 mai – 13 decembrie 2018 și are ca obiectiv general creșterea echității sociale și facilitarea accesului elevilor la învățământul superior prin dezvoltarea unor parteneriate noi cu instituțiile de învățământ preuniversitar din medii defavorizate, în vederea consilierii și orientării în carieră a elevilor.

În acest sens, accentul este pus pe testarea vocațională a unui număr de cel puțin 100 de elevi din licee din medii defavorizate, în vederea realizării consilierii și orientării lor în carieră în conformitate cu pofilele vocaționale identificate. De asemenea, vor fi instruiți cel puțin 50 de profesori pentru realizarea de activități de consiliere vocațională primară și vor fi informați părinții cu privire la necesitatea și importanța orientării în carieră a copiilor lor.

„Egalitatea de șanse este importantă pentru universitatea noastră. Avem o responsabilitate morală față de acești tineri care nu beneficiază de cele mai bune condiții de informare și consiliere. Extinderea serviciilor de la studenți la elevi este un pas necesar, întrucât ne permite să rezolvăm anumite probleme înainte ca ele să producă efecte în viața tinerilor”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

 

 

 

Comentarii

comentarii