Acasă Actualitate O singură ofertă pentru proiectarea regenerării urbane din zona Pieței Mocioni

O singură ofertă pentru proiectarea regenerării urbane din zona Pieței Mocioni

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara anunță că miercuri, 31 august, a fost finalizată perioada de depunere a ofertelor pentru serviciile de proiectarea a investiției de regenerare urbană a zonei Piața Mocioni. O singură firmă s-a arătat interesată: Total Business Land SRL, din Alba Iulia. Valoarea estimată a contractului este de 907.563 de lei, fără TVA, iar durata este de 48 de luni, în acest termen fiind inclusă și asistența tehnică de pe parcursul execuției.

Proiectul prevede modernizarea domeniului public din jurul Pieței Alexandru Mocioni, fiind incluse aici și Parcul Doja și Podul Maria.  Scopul investiției ar fi inițierea procesului de regenerare urbană prin creșterea atractivității și calității vieții în Iosefin, unul din cele trei cartiere istorice majore ale Timișoarei.

„Prin tema de proiectare cerem un proiect care să reducă impactul traficului asupra mediului prin diminuarea emisiilor și poluării fonice, să crească atractivitatea pentru pietoni, să genereze conexiunea de infrastructură verde între Piața Mocioni și Canalul Bega și să revigoreze economic această zonă centrală legată strâns de istoria orașului,” declara primarul Dominic Fritz la momentul lansării licitației.

„Proiectul va include un sistem de iluminat public modern, care să elimine risipa de energie și poluarea luminoasă, precum și dotări urbane. O cerință principală este asigurarea accesibilității domeniului public pentru toți cetățenii, creșterea siguranței pietonilor și cicliștilor, creșterea aportului de suprafețe umbrite și readucerea în prim plan a caracterului de bulevard urban cu parter comercial și funcțiuni diverse adiacente, spații de întâlnire și repaus. Principalele obiective sunt durabilitatea investiției prin utilizarea de materiale de calitate, adaptarea la schimbările climatice și respectarea caracterului istoric al zonei de intervenție”, transmit acum reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii