Acasă Actualitate OAR Timiș și AsoP Vest fac un apel public către Ministerul Culturii...

OAR Timiș și AsoP Vest fac un apel public către Ministerul Culturii de a reveni asupra deciziei de detașare a lui Sorin Vlad Predescu

959
DISTRIBUIȚI

Ordinul Arhitecților din România – OAR, Filiala Teritorială Timiș și Asociația Peisagiștilor din România – AsoP, Filiala Teritorială Vest au lansat un apel public după exilarea la Craiova a directorului executiv al Direcției Județene pentru Cultură Timiș, dr. Sorin Vlad Predescu

”Am luat act, cu surprindere, de apariția, în mass-media locală a informațiilor privind detașarea în afara județului Timiș, a directorului executiv al Direcției Județene pentru Cultură Timiș, dr. Sorin Vlad Predescu.

Având în vedere colaborarea îndelungată dintre cele trei instituții și rolul de garant al protecției patrimoniului local al Direcției Județene pentru Cultură a județului Timiș, găsim regretabilă detașarea unei persoane a cărei expertiză s-a dovedit esențială în îndeplinirea corectă a atribuțiilor DJC.

OAR Timiș împreună cu AsoP Vest fac un apel public către Ministerul Culturii  de a reveni asupra deciziei de detașare a dl. Sorin Vlad Predescu, aceasta detașare nefiind justificată îndeajuns și astfel dând naștere la speculații privind motivele ei.

Ne afirmăm deschiderea pentru dialog cu toți actorii din spațiul public interesați în găsirea soluțiilor optime și obținerea unui mediu construit sănătos și sustenabil, adaptat nevoilor contemporane ale orașului nostru”, se precizează în apelul asumat de cele două organizații.

”Este evident de unde vine presiunea de a fi îndepărtat, primarul Robu declarând public că se va ocupa să îi schimbe din funcții pe toți cei care l-au amendat vreodată. E un fel de gândire magică credința că dacă dispare un funcționar dispar și faptele pentru care este inculpată primăria Timișoara. Nicolae Robu a pierdut toate procesele cu DJC Timiș și a fost împiedicat să își pună în aplicare viziunea distructivă asupra patrimoniului. Nu a reușit și nu va reuși să distrugă Podul Episcopal, să construiască aberații arhitecturale în zona istorică, să transforme Timișoara istorică după chipul și asemănarea lui. Nu este orașul lui, ci este orașul nostru, iar misiunea DJC Timiș este de a apăra patrimoniul și nu sensibilitățile psihice ale unui primar vremelnic și incompetent”, spunea zilele trecute Sorin Predescu.

Comentarii

comentarii