Acasă Eveniment Ofiţerii DGA au ridicat zece angajaţi ai Serviciului de Înmatriculări Timişoara. În...

Ofiţerii DGA au ridicat zece angajaţi ai Serviciului de Înmatriculări Timişoara. În patru luni au primit mită de 384 de ori

DISTRIBUIȚI

DGA-Timisoara122

Zece angajaţi ai Serviciului de Înmatriculări din Timişoara au fost ridicaţi luni dimineaţă de ofiţerii DGA, fiind cercetaţi pentru luare de mită.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, este vorba despre zece angajaţi care au fost ridicaţi de ofiţerii DGA şi au fost duşi la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Conform DGA, ”din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), aceştia au pretins şi primit, prin intermediari, în mod repetat şi consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 şi 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

În perioada menţionată, cercetările au evidenţiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită.

La acest moment, cei 10 agenţi de poliţie sunt audiaţi de către procurorul de caz la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, urmând ca acesta să dispună în consecinţă cu privire la luarea unor măsuri preventive”.

La activităţile de procedură penală s-a beneficiat de sprijin din partea D.G.A. – Centrul Operaţional 2 Timişoara şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad.

Din cauza perchezițiilor, Compartimentul Înmatriculări a fost închis, iar clienții programați vor putea să se prezinte la ghișeu începând cu 16 iunie, păstrând ora programării.

Comentarii

comentarii