Acasă Eveniment Ofiţerii DGA şi procurorii DIICOT fac percheziţii la Poliţia de Frontieră Timişoara,...

Ofiţerii DGA şi procurorii DIICOT fac percheziţii la Poliţia de Frontieră Timişoara, în dosare de trafic de migranţi şi luare de mită

DISTRIBUIȚI

Ofiţerii DGA şi procurorii DIICOT de la Bucureşti fac, joi, mai multe percheziţii la Poliţia de Frontieră Timişoara în dosare vizând constituire de grup infracţional organizat, trafic de migranţi şi luare de mită. Mai multe birouri, dar şi locuinţe sunt percheziţionate. 

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi a procurorii DIICOT Bucureşti fac, joi, mai multe percheziţii la sediul Poliţiei de Frontieră Timişoara şi la mai multe locuinţe aparţinând unor poliţişti de frontieră şi unor persoane fizice.

Sunt cel puţin zece descinderi care vizează poliţişti de frontieră care se ocupă cu combaterea traficului de migranţi, dar şi persoane suspectate că ar face parte din grupări care se ocupă cu astfel de activităţi.

Percheziţiile de la sediul Poliţiei de Frontieră se desfăşoară la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în birouri de poliţie judiciară şi sprijin operaţional.

Operaţiunea celor de la DGA vizează în total patru angajaţi ai Poliţiei de Frontieră Timişoara, şi anume un ofiţer şi trei agenţi. În paralel, DIICOT Bucureşti a organizat cel puţin patru descinderi în locuinţele unor traficanţi de migranţi, persoane fizice.

În aceste dosare se fac cercetări pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de migranţi şi luare de mită.

Comisarul-şef Dan Chioreanu, cel care conduce structura de combatere a migraţiei la STPF Timiş, este principalul vizat împreună cu echipa sa, potrivit presei locale.

Din ancheta DIICOT, ar fi reieşit că poliţiştii de frontieră deschideau dosare penale la Pachetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi autorizau colaboratori sub acoperire pentru a dovedi presupusele fapte.

În realitate, cărăuşii, sub coordonarea poliţiştilor de frontieră, transportau migranţi care erau trecuţi ilegal graniţa României în drumul lor spre Europa de Vest.

Grupuri întregi de migranţi au fost ajutaţi tocmai de cei care ar fi trebuit să combată fenomenul. Ulterior, aceştia erau plătiţi de grupările de crimă organizată care trimiteau banii prin serviciile de plată rapidă sau direct conturile unor “săgeţi” din Poliţia de Frontieră.

Nu mai puţin de zece persoane vor fi aduse la audieri în faţa procurorilor din Capitală.

Comentarii

comentarii