Acasă Actualitate Omagiu vizitelor de lucru

Omagiu vizitelor de lucru

DISTRIBUIȚI

Mini pamflet, parțial în vers popular

Motto

”Viorica Dăncilă este omul care a deschis ușa județului Caraș-Severin. A deschis ușa din punct de vedere al investițiilor, ca urmare a faptului că înțelege că județul nostru are nevoie de foarte multe investiții ca să putem să redăm cetățenilor acestui județ condițiile necesare atât de trafic, cât și de infrastructură pe partea de clădiri. Astăzi a fost ziua dedicată Văii Almăjului și tuturor locuitorilor de aici. M-am întâlnit cu primarii, m-am întâlnit cu consilierii locali și cu toți oamenii care sunt implicați politic în PSD.”

Luminița Jivan, deputat, președintele PSD Caraș Severin

Reper 24, 22 octombrie 2019:Vizită de lucru a PSD Caraș-Severin și întâlnire cu electoratul, în Valea Almăjului

Este imposibil pentru românii mai vârstnici să nu își amintească mobilizatoarele ”vizite de lucru” ale ”conducătorilor de partid și de stat”. Ce putea fi mai patriotic înălțător pentru poporul muncitor “decât” să-l vadă, la televizor, pe al său “iubit conducător” în ”vizită de lucru”!? Ce însemna în epoca ”socialismului multilateral dezvoltat” o astfel de vizită, plină de “indicații prețioase”?! Că Partidul veghează, politica de bunăstare a țării o promovează, iar poporul fericit pe ogoare și în fabrici lucrează! Cu toții se entuziasmează că națiunea spre comunism în zbor înaintează!

Mi-am permis, stimați cititori să fac un scurt rezumat al vizitelor de lucru de pe vremea mult iubitului și stimatului secretar general al PCR, președintele României. În acea epocă, ”de aur” bineînțeles, numai tovarășul Ceaușescu avea parte de transmiterea interminabilelor ”vizite de lucru”, prin toate mijloacele de informare în masă ale vremii.

Dar nu degaba am făcut noi o revoluție în țara noastră!

Acum vizitele de lucru sunt posibile și la nivel județean, adicătelea și tovarășii domni care conduc județul își pot permite vizite ”dedicate locuitorilor”, care să fie redate în mass media. Iată un foarte recent exemplu de astfel de vizită în Valea Almăjului, județul Caraș Severin. Atunci când ai ”diverse obiective și investiții” realizate(?!), reabilitate și răs-răsreabilitate (cei ”în problemă” știu ce spun cu acest ”răs”..) ai toate motivele să faci baie de mulțime (mai ales dacă prinzi o ”zi de piață”), să îți arăți ”grija pentru fiecare român”. Dacă mulțimile pupăcioase nu prea se văd, că este totuși marți, zi de lucru în țară, bașca ”afară”, unde sunt plecați tot mai mulți români, inclusiv almăjeni (apropo, marți nu se lucrează la Parlament?!), e bine să fie mulțimi de ziariști care să consemneze evenimentul, pentru prezent și, mai ales, pentru viitor, pentru că partea principală a unei vizite de lucru o reprezintă promisiunile, adică ce vom face, ce vom drege, noi, și numai noi, dacă, voi ne alegeți, evident, tot pe noi!

Recenta vizită în Almăj a conducerii superioare de partid și de stat a județului Caraș Severin tare ne-a bucurat, că ”diverse obiective” s-au reabilitat, la drumuri s-a mai lucrat, craterele din asfalt parțial s-au astupat. Cică de la intersecția Bozoviciului până la Dalboșeț tip ”covor” s-a asfaltat. Tocmai în locul unde almăjenii, mai anul trecut, s-au zbătut, au protestat, acum dragii noștri conducători s-au lăudat, nimeni nu i-a împiedecat, când după un an s-au revanșat, adică prin fapte bune au replicat! Psihanalitic vorbind, la locul faptei doar s-au defulat! În timp ce mașini pe asfaltul județean nou ivit și deja vălurit treceau, regulamentar încetineau, după care iute spre drumul național accelerau!

Iar pentru că toate aceste vești bune trebuiau să poarte un nume, doamna Viorica Vasilica Dăncilă s-a chemat. Ea clanța de la ușa județului Caraș curajos a apucat, chiar dacă era cam plină de politic căcat, pentru fiecare cărășan s-a luptat și îndată banii de la guvern peste județ, prin ”penedeleu”, s-au revărsat! Bine că partidul stat ”ne-a dat”! De domnul Dragnea, scuzați, că am uitat!

Comentarii

comentarii