Acasă Eveniment Opt indieni, ajunși ilegal din Serbia în România, prinși miercuri dimineață de...

Opt indieni, ajunși ilegal din Serbia în România, prinși miercuri dimineață de polițiștii de frontieră cărășeni

720
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 11 martie, în jurul orei 08.20, opt cetățeni indieni au fost prinși de poliţiştii de frontieră din Oraviţa, judeţul Caraş Severin, în localitatea Grădinari. Indienii au trecut ilegal frontiera dinspre Serbia, fiind ajutați de doi români.

Poliţiştii de frontieră efectuau o acțiune de combatere a migrației ilegale pe DN 57, în localitatea de frontieră Grădinari, când au oprit la control două autoturisme înmatriculate în România, conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 35, respectiv 51 de ani. Pasageri în cele două mașini erau cei opt cetățeni străini.

Atât șoferii, cât şi cei opt pasageri, au fost conduşi la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din India, două femei şi şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 39 de ani.

La cercetări, cetățenii indieni au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, fiind preluați de către cei doi cetăţeni români din apropierea graniței cu statul vecin. Aceștia nu dețineau viză Schengen, iar pentru că doreau să ajungă în vestul Europei au recurs la această metodă.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cei opt cetățeni indieni, și de trafic de migranți pentru cei doi şoferi români sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin”, transmit reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Comentarii

comentarii