Acasă Economic Oradea depăşeşte Cluj, Bucureşti și Timişoara şi ajunge noul pol de creştere...

Oradea depăşeşte Cluj, Bucureşti și Timişoara şi ajunge noul pol de creştere economică în România

DISTRIBUIȚI

Proximitatea faţă de vest, conexiunea pe autostradă alături de nodurile intermodale dintre rutier, feroviar şi aerian alături de disponibilitatea terenurilor şi deschiderea autorităţilor locale susţinute de la Bucureşti au făcut din Oradea în 2022 cel mai fierbinte punct de pe harta investiţiilor atrase de România.

Judeţul Bihor are cea mai mare creştere a cifrei de afaceri dintre primele zece cele mai puternice judeţe din businessul românesc.

Astfel, în 2021, cifra de afaceri totală a celor 29.000 de firme înregistrate în judeţul Bihor a ajuns în 2021 la 46,1 mld. lei (9,4 mld. euro), cu 21% mai mare faţă de 2019, arată o analiză ZF. Acesta este cel mai puternic avans raportat de un judeţ dintre cele aflate în top zece, unde se află Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş, Argeş, Prahova, Constanţa, Braşov, Bihor şi Sibiu.

Mai mult, în ultimii ani, Bihorul a depăşit performanţele realizate din companiile din Sibiu şi Mureş, două judeţe care în 2014-2015 se aflau în faţa regiunii de la graniţa de nord-vest a României.

„Încheiem anul 2022 cu investiţii de peste 800 mil. euro în Oradea. Din 2008 şi prezent mai avem investiţii de 600 mil. euro în parcurile industriale la care se adaugă cele anunţate anul acesta – în total peste 1,4 mld. euro. Astfel de investiţii nu se pot face într-un oraş, indiferent de facilităţile oferite, dacă nu ar exista colaborare guvernamentală“, a spus Florin Birta, primarul municipiului Oradea, în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank

Sursa: businessmagazin.ro

Comentarii

comentarii