Acasă Actualitate Organizatorii concertului de manele de la Filarmonică oferă explicații

Organizatorii concertului de manele de la Filarmonică oferă explicații

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 13 aprilie, după ce consilierul local PRO România a reclamat faptul că la Filarmonica „Banatul” urma să aibă loc un concertul de manele „JADOR, AZA  – DAU MODA”, subiectul a apărut și în presa locală. A intervenit și directorul Filarmonicii, Ovidiu Andriș, care a spus că nu semnase contractul când organizatorii au început să vândă bilete. Ulterior, și reprezentanții primăriei au oferit un punct de vedere: toată povestea ar fi un „fake-news”.

Joi, oferă un punct de vedere și un reprezentant al organizatorul evenimentului, care nu vrea să îi fie publicat numele său sau al companiei. Pe scurt, organizatorul confirmă explicațiile date de Andriș, anume că nu era semnat contractul. În plus, conceptul concertului era unul „experimental”, de a „arăta o altă față a manelelor”, împreună cu o orchestră. Iată explicațiile oferite de reprezentantul organizatorului:

„Regretăm situația creată și ne cerem scuze față de clienții noștri pentru că am pus în vânzare biletele la evenimentul Jador de la Timișoara, fără a avea un contract semnat prealabil cu Sala Capitol. Înțelegem poziția filarmonicii, direcția de valori pe care o promovează și dorința instituției de a găzdui în special evenimente de muzică clasică și ne asumăm netrasmiterea, în mod oficial a tuturor detaliilor referitoare la eveniment.

Ideea concertului Jador și Aza -Dau Moda a fost aceea de a explora muzica, de a arăta o altă față a manelelor prin antamarea unei orchestre care să îmbogățească repertoriul, astfel am considerat filarmonica un spațiu perfect pentru acest experiment muzical. Nu dorim ca acest scandal să continue, ci vrem ne concertăm pe organizarea evenimentului astfel încât publicul să aibă parte de un spectacol la nivelul așteptărilor sale.

Căutăm altă locație pentru concertul Jador, astfel încât publicul să se poată bucura de artistul preferat în cadrul Turneului Național Jador și Aza – Dau Moda. Rugăm publicul să fie răbdător și, în același timp, promitem să anunțăm noua sală care să găzduiască evenimentul în cel mai scurt timp”.

Comentarii

comentarii