Acasă Economic Pământul la control! Peste 1.300 de fermieri vor fi călcaţi de inspectorii...

Pământul la control! Peste 1.300 de fermieri vor fi călcaţi de inspectorii APIA Timiş

DISTRIBUIȚI

campAPIA Timiş va începe plăţile restante pentru cererile unice pe suprafaţă, dat fiind că s-a stabilit bugetul Agriculturii pe 2017, iar în schemă sunt cuprinşi 18.716 fermieri şi 520.000 de ha.
 „Pe 2016, în avans, APIA Timiş a dat 120 euro, iar termenul final de plată este 30 iunie 2017 pentru plata restului de bani. În această perioadă, urmărim finalizarea plăţilor pentru 2016”, a spus Adina Gozman, director executiv adjunct al APIA Timiş.
Pentru control au fost selectaţi aleator 1.370 de agricultori. De cele mai multe ori, fermierii din Timiş sunt revoltaţi că au fost aleşi ei şi nu alţii, atunci când se fac acele controale obligatorii, înainte de plata subvenţiilor, dar eşantionul de control, atât pentru zootehnie, cât şi pentru fermierii din vegetal este stabilit de APIA Bucureşti, nu de APIA Timiş. „Se stabileşte un procent de 5% suprafaţa totală agricolă a ţării, împărţit pentru fiecare judeţ. Există un criteriu de selecţie special. Nu avem nimic cu nimeni. Aşa este stabilit în mod obiectiv procesul. Noi nu putem controla acest aspect. Nu este responsabilitatea noastră”, a explicat spus Gozman.
APIA Timiş a mai informat că, în această perioadă, va începe campania de informare  privind depunerea cererilor de plată pentru anul 2017. De asemenea, în luna februarie, se deschide aplicaţia IPA Online. Astfel, fiecare fermier poate să îşi digitizeze cererile cât mai corect, pentru a fi evitate problemele. Cererile se depun începând cu 1 martie 2017. Campaniile de informare se vor desfăşura împreună cu primăriile din judeţ, iar caravanele se vor desfăşura în majoritatea localităţilor din Timiş. „Condiţiile de depunere a cererilor pentru 2017 sunt aceleaşi. Nu s-a modificat nimic. Urmează şi primim şi noi toată documentaţia de la APIA Bucureşti pentru 2017. Ştim că nu s-a schimbat nimic, pentru accesarea schemelor de plată. Oricum funcţionarii APIA îi ajută pentru ca cererile să fie cât mai corect completată.”, a mai spus Gozman, cu prilejul întâlnirii cu fermierii. Pentru trimestrul I 2017 agricultorii trebuie să depună cererile pentru motorină de la 1 aprilie.

Comentarii

comentarii