Acasă Economic Până în 2025, jumătate din telefoanele mobile vor fi 5G. Momentan, Samsung...

Până în 2025, jumătate din telefoanele mobile vor fi 5G. Momentan, Samsung e lider!

582
DISTRIBUIȚI

Se estimează că mai puțin de 1% din telefoanele vândute în întreg anul 2019 vor fi dispozitive 5G, dar acest procent va crește până la 10% anul viitor. Creșterea va fi una rapidă, odată ce prețurile vor scădea și rețelele 5G se vor extinde anul viitor, făcând tehnologia mai atractivă pentru consumatori.

Strategy Analytics prognozează că dispozitivele 5G, deși au avut un start lent în 2019, vor lua viteză anul viitor. Studiul arată că, peste 5 ani, telefoanele 5G vor reprezenta jumătate din toate telefoanele mobile vândute. Primele telefoane 5G sunt din gama superioară, premium, dar, până la finalul lui 2020, vor fi mult mai multe smartphone-uri de acest tip, mai ales în China.

Samsung S8 – oferte (LINK)

„Coreea de Sud este deocamdată lider în cursa 5G, dar China are intenția de a deveni rapid lider mondial în tehnologia 5G”, susține Ken Hyers, director al companiei Strategy Analytics. „Capacitatea industriei de a lansa telefoane inteligente 5G la un preț redus va fi fundamentală pentru a permite Chinei să își atingă obiectivul anul viitor”, a mai spus acesta.

Compania de consultanță amintită estimează că finalul anului 2019 va avea un bilanț „sărăcuț” cu privire la telefoanele cu tehnologie 5G: sub 1% din vânzările totale de smartphone-uri din acest an. Anul 2020, însă, va aduce o creștere de până la 10%. „Prețul este principala preocupare a primilor utilizatori”, susține Hyers. „Consumatorii nu vor să cheltuiască mulți bani pe un dispozitiv cu atât de puține rețele utilizabile. Operatorii trebuie să-și amplifice semnificativ disponibilitatea de 5G pentru ca tehnologia să devină mai atractivă pentru consumatori”.

Link oferte Samsung S8

Actualul lider de piață în domeniul telefoanelor 5G este Samsung, care a reușit să ia un start mai bun, grație vânzărilor puternice din Coreea de Sud, precum și datorită pieței americane, pe care s-a extins. LG, Huawei, OPPO, Vivo și Xiaomi se află și ei printre principalii furnizori de pe piață. Dar 2020 va fi punctul de inflexiune, momentul în care vor exploda vânzările de telefoane 5G.

Potrivit lui Hyers, „toți principalii producători de smartphone-uri, inclusiv Apple, dezvoltă deja telefoane 5G și multe alte dispozitive care vor fi lansate în 2020. Începând cu 2020, vânzările vor exploda, cu China, SUA și alte națiuni dezvoltate din Asia și Europa Occidentală în frunte”. Până în 2025, vânzările de telefoane mobile 5G vor depăși 1 miliard de unități vândute.

Ce este tehnologia 5G? Este a cincea generaţie de conectivitate a internetului mobil, care oferă viteze mult mai mari de încărcare şi descărcare, acoperire mult mai largă şi conexiuni mai stabile.

Tehnologia 5G se rezumă în principal la utilizarea mai eficientă a spectrului radio şi la a permite mai multor dispositive să acceseze acelaşi internet mobil în acelaşi timp.

<a href=”https://www.emag.ro/telefon-mobil-samsung-galaxy-s8-64gb-4g-midnight-black-sm-g950fzkarom/pd/D1XVG7BBM/” target=”_blank” rel=”nofollow”>LinkSamsung S8</a>

5G reprezintă o nouă tehnologie radio, însă la început clienţii ar putea să nu resimtă viteza sporită deoarece 5G ar putea fi folosită la început de operatori pentru a spori capacitatea reţelelor existente 4G, pentru a asigura un serviciu mult mai consistent pentru clienţi.

Viteza pe care o veţi obţine depinde în funcţie de spectrul benzii operatorului şi de cât de mult a investit compania cu care aveţi contract în transmitori noi şi în turnuri noi.

Comentarii

comentarii