Acasă Administraţie Până să ajungă la „primăria de sticlă”, Fritz începe cu contabilitatea. Toate...

Până să ajungă la „primăria de sticlă”, Fritz începe cu contabilitatea. Toate plățile municipalității, publicate pe site

DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat unul dintre primii pași pentru realizarea unei „primării de sticlă”. Deși în campanie spunea că transparentizarea va fi una dintre prioritățile sale ca primar, prima acțiune importantă în acest sens vine acum, la aproape cinci luni de la instalare. Concret, toate facturile primăriei vor apărea pe site-ul transparenta.primariatm.ro. Primarul vrea ca și societățile din subordine să facă același lucru. În caz că nu se va întâmpla acest lucru, consiliile de administrație riscă să fie schimbate. 

„Așa cum promiteam din campania electorală, astăzi lansăm pagina transparenta.primariatm.ro, unde vom publica etapizat toate informațiile despre cum sunt cheltuiți banii orașului. De astăzi puteți să aflați ce facturi s-au plătit, ce plăți s-au făcut în luna respectivă, cât a costat o lucrare în cartierul dumneavoastră. Vom extinde acest proiect din ce în ce mai mult”, spunea, la general Fritz.

„Momentan, sunt publicate toate plățile pe februarie. Ne dorim să-i stimulăm pe toți cei care cheltuiesc bani publici să facă acest lucru. Momentan, sunt sumele cheltuite de entitățile aflate direct în subordine, dar o să vrem să publicăm și cele plătite de societățile din subordine. Dacă consiliile de administrație nu fac asta, ne vedem în AGA (adunarea generală a acționarilor), formată din consilierii locali”, a mai declarat acesta.

 

Comentarii

comentarii