Acasă Economic Papalekas va extinde parcul de industrie ușoară TAP din Timișoara

Papalekas va extinde parcul de industrie ușoară TAP din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Globalworth Real Estate Investments, fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, liderul pieței de clădiri de birouri din România, a anunțat că va achiziționa alte trei clădiri de birouri, cu suprafață închiriabilă de aproximativ 100.000 metri pătrați.

Globalworth pregătește de asemenea noi proiecte de dezvoltare în București, pe terenul de pe strada Luterană, deținut de companie din 2014, unde urmează să fie dezvoltat un complex de birouri până în anul 2020 estimativ, și în Timișoara, prin extinderea parcului de industrie ușoară TAP – Timisoara Airport Park, prin faza a doua a proiectului, a cărei finalizare este prevăzută în perioada 2018-2020.

“Pe măsură ce economia românească continuă să înregistreze o creștere puternică, suntem încântați să anunțăm menținerea unui ritm de dezvoltare în linie cu obiectivele noastre. Portofoliul nostru a crescut în acest trimestru, prin includerea clădirii C din complexul Green Court în noul Central Business District din București și finalizarea primului turn din cadrul proiectului Globalworth Campus, unde suntem încântați să avem ca principal chiriaș compania Amazon. Pe lângă investiția strategică anunțată recent în Polonia, avem în vedere o serie de alte oportunități atractive de investiții, toate acestea pornind de la misiunea noastră, de a ne consolida poziția în topul celor mai importanți proprietari de birouri din Europa Centrală și de Est. În plus, pentru a putea profita de toate aceste oportunități, am anunțat recent intenția de a atrage o nouă majorare de capital”, a declarat Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer Globalworth.

Valoarea de piață a portofoliului a ajuns la 30 septembrie la 1.088,6 milioane, cu 4,1% mai mult față de 30 iunie 2017. Creșterea a fost determinată în principal de achiziția clădirii Green Court Building C în august 2017 și de investițiile din primul trimestru al anului pentru proprietățile în curs de dezvoltare (Globalworth Campus și TAP), complexul de industrie ușoară din Timișoara. Venitul Operațional Net a fost de 34,9 milioane euro la finalul primelor luni ale anului 2017, cu 3,2% mai mare comparativ cu aceeași perioadă din 2016. EBITDA din activitățile operaționale în curs de desfășurare a fost de 29,5 milioane euro a 30 septembrie 2017, în creștere cu 3,5% față de aceeași perioadă în 2016.

Comentarii

comentarii