Acasă Administraţie Pârloagele dăunează grav sănătăţii! Poliţiştii locali au dat amenzi pentru prezenţa ambroziei

Pârloagele dăunează grav sănătăţii! Poliţiştii locali au dat amenzi pentru prezenţa ambroziei

363
DISTRIBUIȚI

ambrozie

Ambrozia continuă să facă mari probleme timişorenilor. Polenul produs de ambrozie este foarte alergenic, o cantitate de doar 5-10 granule de polen pe metru cub de aer fiind suficientă pentru declanşarea simptomelor de rinită, conjunctivită sau astm.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat verificările în vederea identificării terenurilor în care este prezentă ambrozia, plantă cu potențial alergen. Au fost identificate 41 de terenuri noi pentru care în prezent se fac demersuri în vederea identificării proprietarilor și luării măsurilor legale, 21 de terenuri aflate deja în evidența serviciului fiind reverificate.
Conform H.C.L. nr. 371 din 2007 (modificată), pentru neasigurarea salubrizării și neîndepărtarea vegetației de acest gen de pe terenurile pe care le dețin, poliţiştii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale.

Acțiunile pe această linie vor continua și în perioada următoare. Direcţia Poliţiei Locale Timişoara face un apel către toţi cetăţenii municipiului pentru a lua măsuri de combatere a acestei plante prin cosirea vegetației și salubrizarea terenurilor, în caz contrar riscând amenzi cuprinse între 1500 și 2500 de lei.

Strănut în salve, mâncărime în nas, în gât sau în cerul gurii şi la ochi, lăcrimare şi înroşirea ochilor sau chiar tuse şi greutate în respiraţie, alergia la polenul de ambrozie este deseori interpretată şi tratată ca o răceală persistentă. Până la 20 la sută dintre persoanele cu sensibilitate la polen tind să dezvolte acest tip de afecţiune, foarte frecventă în a doua jumătate a lunii august.

Comentarii

comentarii