Acasă Actualitate Patronii de terase din Timișoara consideră noul regulament „lipsit de viziune, total...

Patronii de terase din Timișoara consideră noul regulament „lipsit de viziune, total nepotrivit pentru un oraș care se dorește turistic sau, chiar mai mult decât atât, Capitala Culturii”

DISTRIBUIȚI

Încă de la începutul mandatului, administrația Fritz anunța că va schimba mai multe regulamente, printre care și cele de comerț stradal și de avizare a teraselor. Cele două au fost, până la urmă, elaborate, iar la finalul lunii aprilie 2022, acestea au fost și postate pe site-ul primăriei pentru consultare publică. Inspectându-le, patronii de localuri cu terase se declară nemulțumiți.

Patricia Bociu, de exemplu, „gazdă” a localurilor Zai și președinte al Asociației Uniunea Gazdelor Bănățene, a cerut joi, 5 mai, în numele organizației pe care o conduce, organizarea unei dezbateri publice. Pentru că cererea sa a primit termen de rezolvare data de 4 iunie, aceasta a publicat și o scrisoare deschisă, trimisă și presei, fiind îngrijorată că până la acea dată regulamentul ar putea fi deja și aprobat.

Încă de la început, Patricia Bociu spune că „proiectul propus este încărcat de rigiditate, este lipsit de viziune, total nepotrivit pentru un oraș care se dorește turistic sau, chiar mai mult decât atât, Capitala Culturii”. Aceasta a găsit atât „vicii de formă”, cât și „vicii de conținut”. Din prima categorie ar fi câteva urme de „copy-paste” din fostul regulament; din cea de-a doua, ar fi „discutabile” prevederile legate de aspectul estetic, normele de amplasare și funcționalitate. Mai mult, procedura de autorizare ar rămâne „la fel de rudimentară”, în opinia autoarei scrisorii deschise.

Iată scrisoarea deschisă:

Comentarii

comentarii