Acasă Eveniment Patru persoane reținute pentru trafic de droguri de risc, după ce DIICOT...

Patru persoane reținute pentru trafic de droguri de risc, după ce DIICOT a descoperit un laborator în care plantele erau pregătite pentru vânzare

DISTRIBUIȚI

Cele patru persoane audiate la DIICOT Timişoara în dosarul de trafic de droguri de risc – patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 31 şi 58 de ani – au fost reţinute. În urma percheziţiilor care au avut loc miercuri, poliţiştii şi procurorii DIICOT au găsit plante de cannabis, dar şi un adevărat laborator în care erau pregătite plantele pentru a fi vândute. 

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT Timişoara, au făcut 6 percheziţii domiciliare, în judeţul Timiş, la patru persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

”Din cercetări a reieşit că patru bărbaţi, în vârstă de 31, 46, 48 şi 58 de ani, ar fi cultivat cannabis, iar, după recoltarea plantelor, ar fi folosit una dintre locaţii pentru prelucrarea acestora, în scopul obţinerii de haşiş, în acest sens fiind folosite diferite ustensile şi recipiente pentru macerarea plantelor, filtrarea, presarea şi ulterior pentru transformarea acestora în turte de haşiş. Ulterior, aceştia ar fi distribuit cannabis şi haşiş în judeţele Timiş şi Caraş-Severin. La una dintre locaţii, au fost descoperite o cultură indoor de cannabis (16 plante mature) şi un laborator de producere a rezinei de cannabis (haşiş) şi a uleiului de cannabis prin metoda Bubble Hash, fiind găsite instrumente folosite pentru prepararea acestuia, respectiv malaxoare, recipiente pentru decantare şi filtrare, precum şi aparate de presare”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al IPJ Timiş.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 6 kilograme de muguri de cannabis, aproximativ 30 de kilograme de masă vegetală tocată, 7 turte din haşiş, totalizând o jumătate de kilogram, precum şi mai multe instrumente folosite la fabricarea haşişului (malaxor, site, filtre, presa).

În urma percheziţiilor, cele patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, sub acuzaţia de trafic de droguri de risc.

Comentarii

comentarii